Kızıl Tugay üyeleriyle dayanışma çağrısı

Fransa'da Kızıl Tugay üyesi İtalyan devrimcilerin tutuklanmasına tepki gösteren Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi (UPOTUDAK) ortak mücadele çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 11 Mayıs 2021
  • 17:58

Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi (UPOTUDAK), Fransa’da Kızıl Tugay üyesi İtalyan devrimcilerin tutuklanmasına karşı ortak mücadele çağrısı yaptı. Çağrıda Fransa hükümetinin saldırganlığı teşhir edildi.

İtalya ile Fransa’nın ortaklaşa yürüttüğü saldırıda birçok İtalyan devrimcinin eski Kızıl Tugay üyesi oldukları iddiasıyla İtalya’ya iade edilmesi için Fransa’da tutuklandığı belirtildi ve şunlar ifade edildi:

“İtalya’da kısa süre önce Başbakan Mario Draghi önderliğinde kurulun yeni hükümetin, Fransa ile sürdürdüğü işbirliği sonucunda, uzun yıllardır Fransa’da yaşayan 10 devrimciden 7’si gözaltına alınıp tutuklanırken, üçü de aranmaktadır. Ayrıca yaklaşık 200 kişinin de isminin verildiği iddiası söz konusudur.”

Açıklamanın devamında “Saldırıları geri püskürtmek için yerli ve göçmen halkı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Mücadelenin yenilgisiyle birlikte, birçok devrimci aranır duruma düştüğünden dolayı İtalya’yı terk etmek zorunda kalmışlardı. Önemli sayıda militan da Fransa’ya yerleşerek, hayatlarını orada idame ettirmeye çalışmıştır. Uluslararası mülteciler sözleşmelerine rağmen, bugün bu devrimcilerin iade edilmek istenmesi, emperyalist sistemin insan hak ve özgürlüklerine düşman olduğunun bir göstergesidir.

Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi olarak; Fransa devletinin İtalyan devrimcileri gözaltına alıp, İtalya’ya iade etme girişimini kınıyoruz. Ayrıca, başta Fransız halkı olmak üzere, uluslararası demokrasi güçlerini Fransa ile İtalya arasındaki bu gerici işbirliğine karşı durmaya çağırıyoruz.

Eğer bugün güçlü bir karşı koyuş sergilenemezse, yarın çok geç olabilir. Çünkü bu saldırı aynı zamanda Fransa hükümetinin, toplumsal muhalefete yönelik gelecekteki planlarının bir göstergesidir. Emperyalistlerin bu plânlarını bozmak, saldırıları geri püskürtmek için yerli ve göçmen halkı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.”