İsrail saldırılarına karşı füze saldırısı

Siyonist rejim Suriye ve Gazze’ye füze saldırıları düzenledi. İsrail’in saldırılarına karşılık verildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 24 Şubat 2020
  • 15:32

AKP-saray rejimi İdlib’de çatışmaları tırmandırırken, siyonist rejim de Suriye’nin başkenti Şam’a saldırıyor. İdlib’de çatışmalar başladığında Şam’a füze saldırısı düzenleyen İsrail savaş aygıtı, dün gece füze saldırılarını tekrarladı.

“İsrail füzeleri havada imha edildi”

Suriye haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre, İsrail’in attığı füzelerin çoğu hava savunma sistemleri tarafından hedeflerine ulaşmadan imha edildi. Şam’ı hedef alan saldırıyla aynı anda Gazze Şeridi’ne de füze saldırısı düzenlendi. İsrail rejiminin iddiasına göre saldırılarda 6 kişi öldürüldü. SANA’nın haberinde ise ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Gazze’den İsrail’e füze saldırısı

İsrail saldırısı, Gazze şeridinden Yahudi yerleşimlerine füze atılması gerekçesine dayandırıldı. Oysa Gazze’den İsrail’e füze atılmasının nedeni, işgalci siyonist ordu askerlerinin sınırda bir genci katledip beş kişiyi yaralamasıdır. İsrail, İslami Cihad’ı hedef aldığını iddia ediyor. Bu iddia kaba riyakarlıktan başka bir anlam taşımıyor. Zira Şam’da hedef alınan yerlerin İslami Cihad’la bir alakası yok. Gazze’ye saldırmışken Şam’da saldıran İsrail’e karşılık yine Gazze’den verildi. Filistinli direnişçiler, bugün de Yahudi yerleşimlerine füze saldırısı düzenlediler.

Siyonist şef Netanyahu savaşla tehdit ediyor

İsrail’e atılan füzelerle ilgili konuşan siyonist başbakan Netanyahu, Filistin direnişini ezmek için Gazze’yi işgal etmek gerektiğini söyledi. İsrail Ordu Radyosu'na verdiği röportajda Netanyahu, “Bize saldırdıklarını biliyorlar ve onlara saldırmaya ve onları ortadan kaldırmaya hazırız” dedi.

İsrail’in saldırısından sonra Yahudi yerleşimlerine yeniden saldırı düzenlenmesine değinen siyonist şef, “Gazze'yi temizlemek için savaşa girmekten başka seçenek olmayabilir, ama savaşa acele etmiyorum” dedi.

Siyonist rejimin Filistin direnişini ortadan kaldırmak istediğine kuşku yoktur. Ancak Netanyahu’nun Gazze’yi işgal saldırısı başlatması da kolay değil. Zira Filistinli direnişçilerin elinde Gazze’den İsrail’e fırlatılmaya hazır binlerce füze olduğunu o da biliyor.