Efrîn’de TSK ve çetelerden kadına şiddet ve tecavüz

Son bir ayda 28 kadın cinayet, şiddet, işkence ve kaçırma saldırılarının hedefi oldu.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 11 Mayıs 2018
  • 14:11

Efrîn’deki işgal sonrasında Kürt halkına saldırılarını yağma ve yıkımla sürdüren TSK ve dinci çeteler, kadına yönelik gericiliği de tırmandırmış durumda.

Efrîn’de yüzlerce kişiyi katleden ve bine yakın kişiyi yaralayan işgalciler, son bir ayda da kadına şiddet ve tecavüzlerle gündem oldu. TSK ve cihatçı çetelerin cinayet, şiddet ve cinsel saldırılarına hedef olan kadın sayısı 28’e ulaştı.

ANHA’da yer alan habere göre, Cindirêsê’nin Selûrê köyünden bir kaynak, işgalcilerin talimatlarına uymayan köydeki bir kadına tecavüz ve işkence edildiğini aktardı. Kentteki bir diğer kaynak ise Cindirêsê’nin Kefer Sefrê köyünden Efrîn’e dönen Zozan Beşîr Silêman isimli kadının kaçırıldığını söyledi. Zozan’ın ailesi, kızlarının spor öğretmeni olduğu için kaçırıldığını paylaştı.

İşkenceye uğrayan kadın bebeğini düşürdü

İşgalci ordu ve işbirlikçi çeteleri Şiyê ilçesinde 21 yaşındaki Xedîce Riyad isimli kadını kaçırdı. Hamile olan Xedîce, maruz kaldığı işkence nedeniyle bebeğini düşürdü. Xedîce halen çeteler tarafından esir tutuluyor. Yine Mabata’nın Korka köyünde bir evde 30 yaşındaki bir kadının cenazesi bulundu. Vücudunda işkence izleri bulunan kadının kimliği tespit edilemedi.

Kız çocukları kaçırıldı

Mabata’nın Şîtka köyünde, 2 kadına tecavüz eden, 13 kadını da kaçıran işgalciler, Bilbilê’nin Ibêdan köyünde ise 3 kadını kaçırdı. Yine Mabata’nın Ibêdan köyünde ise 3 kız çocuğu çeteler tarafından kaçırıldı. Kaçırılan kadınların akıbeti hakkında henüz bir bilgi elde edilemedi.

Türk askerleri de Meydankê ilçesinden Emîne Elî, Efrîn’in Eşrefiyê mahallesinden ise Leman ve Mewlîde isimli kadınları bilinmeyen bir yere kaçırdı.

İşgalci TSK ve işbirlikçi çetelerin barbarca saldırıları nedeniyle birçok çocuğun annesiz kaldığını belirten Kongreya Star Efrîn Koordinasyonu Üyesi Fatma Lekto, insan hakları örgütlerinin yaşananlar karşısındaki sessizliğine tepki gösterdi ve derhal bu saldırıların önüne geçilmesini istedi.