Direnen metal işçileriyle dayanışmaya!

Frankfurt’tan bir grup devrimci işçi olarak, metal işçilerinin yaktığı grev ateşini selamlıyor, direnen işçilerle her türlü politik, maddi ve manevi dayanışma içerisinde olacağımızı belirtmek istiyoruz.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 20 Ocak 2017
  • 16:00

Bugün Türkiye’nin dört kentinde, EMİS bünyesindeki 13 önemli fabrikada süren toplu sözleşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine binlerce metal işçisi greve çıktı.

Gerici-faşist AKP hükümeti sermayenin bekçisi, işçi ve emekçinin düşmanı olduğunu göstermekte gecikmedi. Binlerce metal işçisinin grevi Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklandı.

Bu faşist yasakla, işçiler, sermayeye karşı biricik silah olan grev silahından tümüyle mahrum bırakılmak istenmektedir.

Bu yasakla, metal işçileri şahsında tüm işçi sınıfı ve emekçiler sindirilerek sefalete ve yoksulluğa mahkum edilmek istemektedir.

İşçiler, sefalet ücreti, düşük zam teklifleri ve uzun çalışma saatleri gibi son derece meşru ve haklı talepler uğruna mücadele etmektedirler. Bu talepler dünyanın her yerinde işçi sınıfının ortak talepleri konumundadır. Bu yüzden Türkiye’deki metal işçisinin talepleri tüm işçi sınıfının talepleridir.

Sermaye bekçisi AKP iktidarı bir yandan polis rejimiyle tüm toplumsal muhalefeti tesim almaya çalışırken, diğer yandan en ağır saldırıları işçi sınıfına yapmaktadır.

Tüm kurumlarıyla çürüyen sermaye düzeninin işçi sınıfı ve emekçilere verebileceği hiçbir şey yoktur.

Metal işçilerinin grev yasağına karşı direnmekten başka yolu yoktur. Bu grev; karanlığa, gericiliğe ve sefalete karşı çakılmış bir kıvılcım ve tüm toplum için yeni bir umut olabilir.

Bu yüzden grev yasağına ve tüm baskılara karşı işçilerin direnme sorumluluğu kadar, nerede olursak olalım direnen işçilerle dayanışmayı ve direnişi büyütmek de bir görevdir.

Bizler Frankfurt’tan bir grup devrimci işçi olarak, metal işçilerinin yaktığı grev ateşini selamlıyor, direnen işçilerle her türlü politik, maddi ve manevi dayanışma içerisinde olacağımızı belirtmek istiyoruz!

İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!

Frankfurt’tan devrimci işçiler