Almanya DGB’den AfD kongresine karşı faaliyetler

Irkcı-faşist AfD (Almanya için alternatif) kongresine karşı çağrılar devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 17 Nisan 2017
  • 07:17

22 Nisan’da Köln Heumarkt Maritim Hotel'de gerçekleşecek AfD nin 6. kongresine karşı devrimci ve ilerici güçler her yerde çağrılar gerçekleştiriyor. AfD’nin ırkçı ve faşist bir parti olduğu seminer, panel ve standlarla anlatılıyor.

Almanya DGB 15 Nisan’da Köln’ün göbeğindeki en işlek merkez olan tren istasyonu önünde ve Köln Dom Kilisesi önünde stand açtı. Standdaki “Bizim çalışmamız onların sermayesi – faşizm onların yardımcısı – onların oyları bizim illüzyonumuz – bizim mücadelemiz onların sonu!” şiarlı pankart büyük ilgi çekti. Aynı zamanda “Bizim mülteci sorunumuz yok! Bizim savaş sorunumuz var!” şiarlı pankart da standda yer aldı.

Standa yoğun ilgi olurken birçok kişiyle sohbetler gerçekleştirildi. Yabancı düşmanlığı, 1 Mayıs, parlamento ve oylar, insanların duyarsızlığı, savaş sorunu ve sağcı faşist partilerin Avrupa’da ne kadar güç kazandıkları gibi çeşitli konular tartışıldı.

Ajitasyon konuşmaları eşliğinde bildiriler dağıtan DGB büyük bir ilgi uyandırdığı gibi aynı zamanda ırkçı ve faşist kişilerin saldırısına maruz kaldı. Örneğin genç bir kadın bildiriyi alarak: “Şu haline baksana sen bir yabancısın, sen ne hakla burada bildirim dağıtıyorsun” diyerek bildiriyi yırtıp yere atarak provokasyon yaratmaya çalıştı. Polisler şikayet üzerine DGB´lere gelip gürültü yaptıklarını söyleyerek izinleri olup olmadığını sorguladı. İzin olduğu halde polis ses aracını yasaklayıp ajitasyon yapılmasını engellemek istedi. DGB'lilerin izinlerini göstererek faaliyeti savunmaları üzerine polisler geri çekilmek durumunda kaldı.

Ajitasyonlarda da vurgulandığı gibi AfD’nin kadın düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, askerliğin zorunlu hale getirilmesini istemesi, emeklilik yaşının yükseltilmesini savunması gibi parti tüzüğündeki gerici noktalar vurgulandı.

22 Nisan’da yaklaşık 50 bin kişinin AfD’yi protesto gösterilerine katılacağı belirtilirken DGB de katılımı arttırmak için faaliyetlerini sürdürüyor.

Kızıl Bayrak / Almanya