VİP Giyim’de direnen işçilerin çadırına polis saldırdı

VİP Giyim’de sendikalaştıkları için işten atılan ve fabrika önünde 36 gündür işe geri dönmek için direnen işçilerinin çadırına polis saldırdı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 24 Aralık 2019
  • 20:57

Sermaye devletinin haklarını isteyen işçilere saldırılarına bir yenisi daha eklendi. VİP Giyim fabrikasında sendikalaştıkları için işten atılmalarına karşı 36 gündür direnen işçilerin çadırlarına polis saldırdı.

Kocaeli Darıca’daki VİP Giyim fabrikasındaki sömürü koşullarına karşı DERİTEKS sendikasında örgütlenen ve işten atma saldırısıyla karşılaşan işçiler, fabrika önünde 36 gündür direniyordu.

Biri 22, diğeri 23 senedir VİP Giyim’de çalışan ve işten atılan iki kadın işçi; soğuk, yamur, çamur demeden direnişlerini sürdürüyordu. İşçiler bugün çadır kurarak yağmurdan korunmak istediler. Bir saat sonra 5 ekip otosuyla direniş alanına yığınak yapan polisler, çadır kurmanın yasa dışı olduğunu öne sürerek saldırıya geçti ve çadırı kaldırdı.

Gebze İşçilerin Birliği Derneği: Sınıf dayanışmasını büyütelim

Direnişçi işçilerle dayanışma gösteren Gebze İşçilerin Birliği Derneği, polisin saldırısını ve işçi düşmanlığını teşhir ederek, sınıf dayanışmasını büyütme çağrısı yaptı. İki kadın direnişçinin sendikal haklarına sahip çıkarak direnişte olduğuna, işçi ve emekçileri birlik olmaya çağırdığına dikkat çekilen açıklamada, VİP patronunun ve polisin işçilere karşı ortak hareket ettiğine değinilerek mücadele vurgusu şöyle yapıldı:

“Bu düzende işçi ve emekçilere deniyor ki, 23 senede bir fabrikada sömürülüp, haksızca, hukuksuzca işten atılıyorsanız, susucaksınız baş kaldırmayacaksınız sineceksiniz.

“Hayır kabul etmiyoruz! Ne sendikal haklarımız, ne grevlerimiz bize bügüne kadar lütuf olarak verildi, bunları biz bedel ödeyerek, mücadele ederek kazandık.

“Tarihimiz böyle diyor, öyle öğrendik işçi sınıfı tarihinden.”

Grevdeki Trelleborg işçilerine de çağrı

Sınıf dostlarına çağrı yapılarak “Direnen kadın işçilere desteğe gitmeli, bu haksızlığı teşhir etmeliyiz” denilen açıklamada, grevdeki Trelleborg işçilerine de seslenilerek “Direnen kadın işçileri yalnız bırakmayalım, yanlarında olalım ve yalnız olmadıklarını gösterelim” ifadeleri kullanıldı.