“Vergide adalet” eylemleri 27. haftası

ASM çalışanlarının “Vergide adalet” eylemleri 27’inci haftasında devam etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 11 Eylül 2024
  • 20:30

Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanlarının “Vergide adalet” talebiyle başlattığı eylemler 27’inci haftasında devam etti.

Bağcılar 42 nolu aile sağlığı merkezi önünde gerçekleştirilen eylemde basın metnini Bakırköy SES Şube Eş Başkanı Fikret Bulut okudu. Hükümetin geçen hafta açıkladığı OVP’de enflasyonun düşeceği ve büyümenin devam edeceği çelişkisine dikkat çeken Bulut şöyle devam etti:

“OVP’de çalışanların gelir kayıplarından ve yüksek vergilerden hiç söz edilmezken, hükümetin aslında hangi kesimlere arka çıktığı anlaşılıyor. “Sabredin”, “Az kaldı”, “Her şey düzelecek söylemleri ile kamuoyunda yaratılmak istenen algı, yaşanan derin yoksulluk ve gerçeklikten uzak enflasyon beklentileri ile halk nazarında etkisini yitirmiş, hükümetin kredi notu sıfırlanmıştır.

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 verilerine göre, toplumun %31’i yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altındadır. Birleşmiş Milletler 2023 Sürdürülebilir Kalkınma Raporu’nda ülkemizde beş yaş altı çocukların %5,5 inde bodurluk olduğu belirtilmektedir.

Yeni eğitim-öğretim yılı derin yoksulluğun yaşandığı ortamda başlarken, okula giden çocukların temel gereksinimi olan yeterli ve dengeli beslenme sorunlarının, sağlı çalışanlarının önemli bir gündemi olacağını düşünüyoruz.”

Toplumun sağlıklı yaşama hakkı, temel besinlere ulaşma, yeterli ve dengeli beslenme, sağlıklı barınma, temiz içme ve kullanma suyuna erişme, giyinme, ısınma, yıkanma, temiz bir çevrede yaşama gereksinimlerini karşılayamadığını belirten Bulut son olarak şunları ifade etti:

“Ücretlerimizden yapılan yüksek vergi kesintilerinin yarattığı adaletsizliğe karşı 27 haftadır sürdürülen mücadele bu hafta da devam ediyor.

Bu adaletsiz vergi uygulamasına karşı her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla %15 vergi kesinti oranlarının hayata geçirilmesi temel talebimizdir.

Tüm çalışanları bu derin yoksullaşmaya, gelirde ve vergide dayatılan adaletsizliğe karşı ses vermeye, her çarşamba günü yaptığımız eylemlere katılmaya çağırıyoruz.”