Tüm Bel Sen: İtfaiyede baskılara teslim olmayacağız!

Tüm Bel Ben İzmir 1 No’lu Şube eylem yaparak itfaiye emekçilerinin yaşadıkları sorunlara dikkat çekti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Temmuz 2016
  • 11:36

Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube, itfaiye emekçilerinin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için bugün eylem gerçekleştirdi. İtfaiye Daire Başkalığı önünde yapılan eylemde, “İtfaiyede baskı, sürgün mobbinge teslim olmayacağız” pankartı açıldı.

Eylemde konuşan Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ulus Bozkır, itfaiye emekçilerinin yaşadıkları sorunlara karşı, ilgili idareciler İtfaiye Dairesi Başkanı Serdar Yücel, Yangın ve Acil Müdahale Şube Müdürü Bülent Tosun ile çok sayıda görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. İdareciler ise emekçilerin taleplerini çözmek bir yana baskı, sürgün ve mobbingle taleplerine sahip çıkan Tüm Bel Sen temsilcisi, çalışanı ve üyelerini sindirmeye çalıştı.

Bozkır taleplerini şöyle anlattı: “Biz, Şube olarak İtfaiye emekçilerinin; yemek, ulaşım, iş güvenliği, kaskosuz yüksek maliyetli araçların itfaiye şoförlerine  zimmetlenmesine itiraz, harcırah, personelin izinli günlerindeki eğitimler için izinli sayılmaları, kadro derece sorunun çözümü,  24 saat kente hizmet veren  emekçilerin görev yerlerinin fiziksel durumunu iyileştirilmesi, İtfaiye binalarının güvenliğini sağlanması, yangın söndürmede bile sorumluluk verilip yetki verilmeyen itfaiye amirlerinin daire başkanı ve müdürün telefon talimatlarıyla yönlendirmesiyle söndürme işlemi gerçekleştirmesine ve  sürgünlere itiraz  edilmesine, mobbing uygulamalarına karşı çıkılması gibi talepler için mücadele etmekteyiz.”

Taleplerin kabul edilmesi yerine, mobbinge, sürgüne uğramanın hukuki olmadığını belirten Bozkır, baskılara karşı örgütlü güçleri ile karşı çıkacaklarını duyurdu. Bozkır son olarak şunları vurguladı: “Kolektif çalışmanın esas olduğu itfaiye teşkilatı kangren edilmiştir. Kurumsal kimliği ayaklar altına alınarak her şey iki idarecinin kişisel inisiyatif ve kaprislerine göre düzenlenir hale gelmiştir. İzmir halkının can ve mal güvenliğinden sorumlu itfaiyenin bu idarecilerden kurtulana kadar Tüm Bel Sen olarak mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Kızıl Bayrak / İzmir