Trakya ve Tuzla’da devrimci faaliyetler

Sınıf devrimcileri işçi ve emekçilere mücadele çağrılarını Trakya ve Tuzla’da taşımaya devam etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 03 Aralık 2018
  • 21:44

Derinleşen krizin faturası her geçen gün işçi ve emekçilerin sırtına biraz daha yıkılırken, sınıf devrimcileri ‘Krizin faturasını kapitalistler ödesin’ şiarıyla mücadele çağrılarını sürdürüyor.

Trakya

Çorlu ve Kapaklı’da Metal İşçileri Bülteni servis duraklarında işçilere ulaştırıldı. İşçilerin oldukça ilgili olduğu dağıtımlarda yüzlerce bülten kullanıldı. Kapaklı’daki dağıtımda Türk Metal çetesinin engelleme girişimi boşa düşürülerek dağıtıma devam edildi. Dağıtım sırasında işçilerle kriz ve etkileri üzerine sohbetler gerçekleştirildi. Aynı zamanda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ne Metal İşçileri Birliği imzalı “Krizin bedelini patronlar ödesin!”, “Yaşasın metal işçileri birliği!”, “Söz, yetki, karar işçiye!” yazılamaları yapıldı.

Toplu sözleşme sürecinde olan EATON fabrikasının 08.00-16.00 vardiya çıkışında işçilere Petrokimya İşçileri Birliği Bülteni ulaştırıldı. Ayrıca, sözleşme sürecinde işçileri birlik olmaya ve grev silahını kuşanmaya çağıran özel sayının dağıtımı gerçekleştirildi. Yüzlerce bildiri ve bültenin dağıtıldığı faaliyette işçiler oldukça ilgiliydi.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL), yaklaşık bir yıldır sendikalaşma mücadelesi veren Beks Çorap işçilerine seslendi. Bildiri dağıtımında Öz İplik-İş sendikasının teşhir edildiği bildiride, Öz İplik-İş’in işçilerin haklarını alma ve mücadele etme gibi bir derdi olmadığı ortaya kondu. “Öz İplik-İş Cross’ta olduğu gibi patrondan çok patroncu olan bir sendikadır. Çorlu sokaklarında Cross patronun iş ilanlarını asmayı asli işleri olarak gören bir sendikadır” denildi. “Bu sendikadan bizim payımıza daha fazla sömürü ve sendikal ihanetten başka bir şey çıkmayacaktır” denilen bildiride, işçiler DEV TEKSTİL’de örgütlenmeye çağrıldı.

Tuzla

Eylül ayında insanlık dışı çalışma ve barınma koşullarına karşı ayağa kalkan ve sermaye devletinin azgın saldırısıyla karşılan havalimanı işçileri ve sendikacılarla dayanışma çağrıları Tuzla’ya taşındı.

Havalimanı işçilerinin 31’inin tutuklu 62’sinin yargılandığı, 5 Aralık günü saat 09.30’da GOP Adliyesi 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davaya çağrı yapıldı. Dayanışma çağrısı Esenyalı, Aydınlı ve Konaşlı mahallelerinde yükseltildi. “Verecek savunmamız değil, soracak hesabımız var!” şiarlı afişler yapan BDSP’liler, işçi ve emekçilere bu davanın sadece havalimanı işçilerinin değil tüm işçi sınıfının olduğunu anlattı.

Kızıl Bayrak / Trakya-Tuzla