Sumitomo işçileri direniyor, eşleri dayanışmaya çağırıyor!

Sumitomo patronu son olarak da işçilere karşı muhtarı devreye sokarken işçi eşlerinin büyük çoğunluğu dayanışmayı büyütme çağrısı yapıyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 20 Aralık 2017
  • 20:32

Sumitomo patronunun sendika düşmanlığıyla işten atma saldırısına karşı üretimi durdurarak direnişe başlayan Sumitomo işçileri kararlılıkla mücadelelerini sürdürüyor. Patronundan AKP'li vekiline, jandarmasından muhtarına kadar sermaye düzeniyse işçilerin karşısına dikilmiş bulunuyor.

Son olarak da patron için devreye giren muhtar aileler üzerinde baskı kurmaya başladı. Bu durum az sayıda ailede etkili olurken bir işçinin nişanlısının nişanı atarak olumsuz tepki verdiği belirtildi. Buna karşın, işçilerin büyük çoğunluğunun eşleri ve yakınları, çocuklarının gelecekleri için direndiklerinin farkında olduklarını ve mücadeleyi sahiplendiklerini ifade ediyorlar. Zira Sumitomo işçileri “Yılmak yok mücadeleye devam” derken, eşlerinden de dayanışma çağrısı yükseliyor. Bir işçinin eşi, “Gelin ve bu direnişe sessiz kalmayın.....Gelecek hepimizin!” başlığıyla çağrı yaptı.

İşçi eşinin dayanışma çağrısının tamamı şu şekilde:

Gelin ve bu direnişe sessiz kalmayın.....Gelecek hepimizin!

Son bir çağrı, lütfen arkadaşlar bakın hepimiz için geleceğimiz için başlattığımız eylemde sadece işçi arkadaşlar değil. Onların hasta anne ve babaları, okula giden ya da kucakta olan çocukları ve evlerinde şu an çocuklarına hem anne hem baba olmaya çalışan eşleri var. Bu hepimizin geleceği adına yapılan mücadele. Biz insanız, bakın sadık olmak, sözümüzün arkasında durmak sadece bizlere değil hayvanlara bile sunulmuşken ve onlar bile dostunun arkasında durabilirken insan olarak biz neden başaramayalım?

Size soruyorum dışarıda kalan bir kedi yavrusuna bile içimiz sızlarken nedir bu gösterdiğiniz vicdansızlık? Lütfen yarın hep birlikte destek olun ki uzlaşma sağlansın. Siz arkadaşlarınız bu durumundan yararlanıp da rütbe yükseltmeyi fırsat bilmeyin. Unutmayın ki Cumhurbaşkanı bile oturduğu koltuktan bir gün kalkacak. Asıl mesele vicdanınız rahat olabilecek mi? İş belki çok bulunur arkadaşlar ama dost zor bulunur.

İşveren birlik olduğunuz takdirde sizden daha güçlü değil bunu sakın unutmayın. Evet işçi eşiyim belki ama orada bulunan tüm arkadaşlarla kardeşim, en önemlisi insanım. Sadece biraz duyarlı olup bu arkadaşların yanında olabilirsiniz... İnanın hiçbir şey kaybetmez aksine insan kazanırsınız!!!

Lütfen ulaştırabildiğiniz tüm arkadaşlarımıza bu çağrıyı ulaştırın. Biz insan olmayı başarabilirsek her zorluğu başarabiliriz. Arkadaşlar saatler kaldı yarın ki direnişe bir önceki günümüzden daha güçlü daha kararlı ve daha çok sayıyla olduğumuzu kanıtlayalım.

Gelin ve bu direnişe sessiz kalmayın.....

Gelecek hepimizin!”