Sputnik’te işten atmalara karşı eylem

Sputnik Türkiye’de TGS üyesi 24 gazetecinin işten atılması İstanbul ofisi önünde protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 08 Ağustos 2023
  • 12:35

Sputnik Türkiye’de sendika üyesi 24 gazetecinin işten atılması İstanbul ofisi önünde protesto edildi. Süzer Plaza önünde yapılan eylemde “Sendika haktır, işten atılanlar geri alınsın” pankartı açan TGS üyeleri “Sputnik’e sendika”, “Hakkımızı istiyoruz” yazılı Türkçe ve Rusça dövizleri taşıdı.

Açıklamayı okuyan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş şunları dedi:

“Grev ilanını 24 Temmuz’da astığımız İstanbul bürosunun önünde Sputnik işverenine, ‘Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını çiğnemeyin ve çalışanların sendika hakkına saygı gösterin’ demiştik. Bu çağrımıza rağmen aradan geçen on dört günde Sputnik işvereni yasaları çiğnemeye devam etti. Sendikal örgütlenmeyi dağıtmak ve toplu iş sözleşmesini imzalamamak için her türlü yolu denedi. Ankara bürosu işveren temsilcisi, Sendika olarak astığımız grev ilanı indirdi. Hem Ankara hem de İstanbul bürolarında üyelerimize istifa baskıları yapıldı.

Üyelerimiz istifa etsin diye yöneticiler tarafından ikna odaları kuruldu. Söktükleri grev kararımızı, resmî kurumlara yaptıkları başvurular reddedilince yeniden asmak zorunda kalan işveren, bu kez de sözde ‘ekonomik’ nedenle 24 üyemizin işine son verdi.”

“Biz kazanacağız, emek kazanacak, alın teri kazanacak!”

Açıklamanın devamında Sputnik Türkiye temsilci ve yöneticilerine şöyle seslenildi:

“Sakın rahat uyumayın. Bu mücadele daha bitmedi, aksine yeni başlıyor. Sendika üyelerini işten atarak sorunları çözdüklerini sanan sizlere sesleniyoruz; 17 Ağustos’ta buraya grev pankartını asmaya geliyoruz!

Yasadışı şekilde işine son verdiğiniz üyelerimizi işe geri alana, toplu iş sözleşmesini imzalayana kadar bu mücadele devam edecek. Bu ülkede kanunlar var. Bu ülkede çalışanların yasal hak ve güvenceleri var. Sizler de sendikamızın üyelerine hak ettikleri ücreti ve saygıyı verene kadar bu mücadele devam edecek.

Bir kez daha sesleniyoruz: Biz kazanacağız, emek kazanacak, alın teri kazanacak!”

Eylemde sık sık “Sendika haktır engellenemez”, “Grevse grev işte buradayız”, “İşimizi geri istiyoruz” sloganları atıldı.