Sinbo’da direniş 148. gününde

TOMİS üyesi Dilbent Türker 148 gündür Kod 29’un kaldırılması talebiyle direnişini sürdürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Haziran 2021
  • 16:40

Ücretsiz izin saldırısını mücadeleyle püskürten TOMİS üyesi Dilbent Türker’in direnişi devam ediyor. Kod 29 saldırısına karşı 148 gündür Sinbo fabrikası önünde direnen Türker, İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesine karşı yapılacak eyleme çağrısını yineledi.

“23 Haziran Çarşamba Sinbo’ya”

23 Haziran Çarşamba günü Sinbo önüne yapılan çağrı şu şekilde:

“Dostlar; içinde bulunduğumuz sömürü düzeni saldırılarını bir avuç sermayedarın çıkarı için kapitalist devletler eliyle katmetleştiriyor. Her türlü kirli ilişkilerin ayyuka çıktığı bu dönemde hareketi dinç tutmak gerekiyor.

Son süreçte Sinbo fabrikasında uğramış olduğumuz saldırı; Deniz Poyraz’ın katledilmesi örneğinde olduğu gibi halklara dönük saldırılar, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz, mobing ve İstanbul sözleşmesinin iptal edilmesi gündeminden bağımsız değildir. Yaşanan tüm toplumsal sorunlar ve direnişimizin karşı karşıya kaldığı saldırılar sermaye odaklıdır.

"Yaşamın Yarısından Kavganın Yarısına" şiarı ile kadınlar mücadele de en ön safta yerini almalıdır. Kadına yönelik her türlü şiddeti tolere eden bakan Derya Yanık 'kadın' olabilir, ancak kendisi sermayenin dolayısıyla Sinbo patronunun temsilcisidir ve erkek egemen sistemin temsilcisidir.

Bizlerin yapması gereken istemek değil, söke söke almaktır. Dayanışmayı büyütmeli, tüm topluma açılan bu savaşa karşı sokakta cevap vermeliyiz.

 İşçilerin haklarını gasp eden yasalara imza atanlarla, İstanbul sözleşmesinden imzasını çekenler aynı sınıfın mensubudur.

İşçilerin, kadınların, LGBT+ bireylerin, öğrencilerin, köylülerin her türlü hakkını gasp eden doğayı talan eden sermaye düzeni ve onun erkek egemen devletidir.

Bizler burjuvazinin temsilcilerinden medet ummamalı, kendi irademiz ile sokağı örgütlenmeliyiz. Bulunduğumuz alanlardan mücadeleyi yükseltmeliyiz.

Kadın işçiler olarak erkek işçi kardeşlerimiz ile el ele verip bu kokuşmuş sermaye düzenini karşı mücadeleyi büyütmek için fabrikalarımızı, sokakları ve direniş alanlarını yerle yeksan etmeliyiz.

Bu anlamda 150. gün basın açıklamamıza başta kadınlar olmak üzere işçi emekçileri davet ediyoruz.”

Direnişin 148. gününde direniş çadırını Yeni Demokrat Kadın dayanışma ziyaretinde bulundu.

 

Kızıl Bayrak / İstanbul