Sinbo direnişi 282. gününde

Sinbo fabrikası önünde devam eden direnişte, işçiler insanca bir yaşam için mücadeleye çağrıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Kasım 2021
  • 19:52

TOMİS üyesi Sinbo işçisi Dilbent Türker Kod-29’a ve sendikal faaliyetin önündeki engellere karşı direnişinin 282. gününü geride bıraktı.

Türker direnişinin 282. gününde Sinbo fabrikası önünde direniş çadırını açtı. Gün içinde BDSP direniş çadırını ziyaret etti. Mesai çıkışında Sinbo işçilerine yapılan seslenişte, İşçi Emekçi Mitingi’ne değinildi, asgari ücret gündemine dair konuşuldu. Sinbo işçilerinin birleşik mücadeleyi büyütmeye çağrıldığı seslenişte aşağıdaki ifadelere yer verildi:

“Sinbo işçileri, kardeşler bugün kod 29 ahlaksızlığına ve sendikal faaliyetin önündeki engellere karşı direnişimizin mücadelemizin 282. günündeyiz. 282. gündür başta Sinbo yönetimi olmak üzere sermayedarların işçi ve emekçiler üzerindeki ağır sömürü koşullarına karşı özellikle pandemi sürecinde canımız pahasına çalışıyorken, birilerinin kâr üzerine kâr elde etmesine karşı ‘İnsanca yaşamak ve insanca çalışmak istiyoruz’ diyerek mücadeleye devam ediyoruz.

“Geçtiğimiz hafta biliyorsunuz, hem burada çağrısını yapmıştık, hem de fabrika içerisinde bildirilerimizi dağıtmıştık. Geçtiğimiz hafta işçi ve emekçi mitingi büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Buradan da birçok işçi arkadaşımız o mitingde yerini aldı ve taleplerini haykırdı. Tüm iş kollarından işçiler metalden tekstilden, gıdadan, turizmden tüm iş kollarından işçiler ‘İnsanca çalışmak ve insanca yaşamak’ talebini haykırmak için 24 Ekim’de Kartal meydanındaydı, İşçi Emekçi Mitingi’ndeydi.

“Bu mitingin kürsüsü bildiğimiz tüm mitinglerden farklı olacak diyorduk, nitekim öyle oldu. Hiçbir sendika ağasına kendileri de patron olan milletvekillerine söz hakkı tanınmadı. Yalnızca işçiler emekçiler konuştu bu mitingde.

...

“Hepimiz biliyoruz ki asgari ücret tespit komisyonu toplanacak. Aralık başında 20 milyon işçinin aileleri ile birlikte düşünüldüğünde bu ülkenin tamamının yaşamını etkileyecek asgari ücret belirlenecek. Asgari ücret tespit komisyonunda aslında 15 tane patron var. 5’i hükümet adına 5 patron sendikaları adına, 5’i sözde işçi sendikası olan sendika ağaları. Yani 15 patron 20 milyonu aşkın işçinin emekçinin asgari ücretini belirleyecek. Kardeşler asgari değil insanca bir yaşam istiyoruz.”