Serel’de hukuki sonuç

Ege İşçi Birliği, sendika değiştiren Serel işçilerinin hukuki sürecin işçilerin lehine sonuçlandığına ilişkin açıklama yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 17 Haziran 2023
  • 23:30

Ege İşçi Birliği, sendika değiştiren Serel işçilerinin hukuki sürecin sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

Manisa’da sermayedarların işçi düşmanı tutumlarının teşhir edildiği ve Serel işçilerinin mücadelesinin aktarıldığı açıklama şu şekilde:

“Serel işçileri haklı davasını hukuk zaferiyle taçlandırdı!
Serel İşçileri geçen sene Serel'de demokratik haklarını kullanarak sarı sendika Çimse-İş'ten ayrılarak Kristal İş-e geçti hatta bakanlıktan yetki dahi alındı. Fakat bu ülkede sermaye ne hukuk ne yasa tanımıyor bunu bir kez daha Serel'de görmüş olduk.
Serel patronu Gaye Akçen başta olmak üzere Türk İş bürokratları ve dönemin yargısı topyekûn Serel işçilerinin karşısında durdu.
Sermayenin bu düşmanca tutumu sadece Serel işçilerinin haklı mücadelesine karşı değildi, ayrıca Manisa'daki tüm işçilere karşı bir duruştu. Çünkü Serel işçileri kazanırsa Manisa'da buz kırılacak yol açılacak. Yıllardır Vestel sermayesi ve Gaye Akçen gibilerinin kurdukları sömürü düzeni büyük bir yara alacak Manisa'da birçok işçiye mücadelenin birliğin önemi pratikte gösterilmiş olacaktı. Serel İşçileri sadece kendileri için değil tüm işçi sınıfına mücadelenin haklılığını ortaya koyacaktı.
Aradan 1 yıl geçti ve Serel İşçileri bugün yargı kararıyla da kazanmış oldu hemde herşeyi göze alarak bu davayı kazandı.
Serel İşçileri başta olmak üzere Manisa'daki tüm işçi ve emekçiler Serel sürecinde yaşananlardan ders çıkarmalı bir mücadeleye atıldığında tek güveneceği şeyin kendi iç birliğini kuvvetlendirmek olduğunu bilmelidir. Kaderini sendika ağalarına değil emeğiyle zenginliği yarattığı çarklara dayandırmayı bilmelidir.
Arkadaşım yoksa üretim yok, hak yoksa üretim yok, insanca çalışma koşulları yoksa üretim yok diyebilmelidir. Üreten bizken açlığa, sefalete, işsizliğe mahkûm bırakan bu düzen ancak işçilerin ellerinde işçiler için güzel bir şeye dönecektir.
Yaşasın Serel işçilerinin haklı mücadelesi…"