Sendikalardan ODTÜ emekçileri için çağrı

Sendikalar ODTÜ emekçilerinin servis hakkı için başlattığı direnişle dayanışma çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Temmuz 2023
  • 19:50

Sendikalar, ODTÜ emekçileri için ortak açıklama yaptı.

ODTÜ’de servis hakkı başta olmak üzere kazanılmış haklar için ortak mücadele yürüttükleri belirtilen açıklamada “Emekçilerin kazanılmış haklarını basitçe bir maliyet kalemi olarak gören bu anlayışı kınıyoruz” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ulaşım, beslenme ve barınma haklarımız kırmızı çizgimizdir, bir adım bile geri atmayacağız!

Üniversite yönetimi ile yapılan görüşmelerde sendikalar olarak sorumlu ve yapıcı bir tavır aldık. Servislerin özelleştirilmesinin yol açtığı tekelci piyasa koşullarına karşı kurumun öz kaynaklarına dayanan çözüm önerilerimizi dile getirdik. Yaptığımız bütün öneriler hukuki kısıtlılıklar, personel yetersizliği gibi gerekçeler öne sürülerek geçiştirildi. Her ne kadar yaşanan sorunun geçici bir durum olduğu söylense de, üniversite yönetimi sorunun çözülmesi noktasında gelecek döneme dair hiçbir taahhütte bulunmadı.

Açıktır ki, bu koşullarda servis hakkımızı yeniden kazanmamızın tek yolu ODTÜ emekçilerinin sahada örgütlü biçimde mücadele etmesinden geçmektedir. Servis gündemiyle sahada yürüttüğümüz etkili eylemlerden alınan olumlu sonuçlar hem bizlerin hem de üniversite yönetiminin hafızasındaki yerini korumaktadır. Servis hakkımızın bundan sonra asla pazarlık konusu yapılamaması için 3 Temmuz Pazartesi günü direniş çadırımızı açtık. Bütün ODTÜ emekçilerini sesimize ses, mücadelemize enerji katmak için ODTÜ Rektörlüğü önündeki direniş çadırımıza davet ediyoruz.

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”

Açıklamada imzası bulunan sendikalar:

Eğitim Sen ODTÜ İşyeri Temsilciği, Tez Koop İş ODTÜ İşyeri Temsilciği, Eğitim İş ODTÜ İşyeri Temsilciği, Üni Per Sen ODTÜ İşyeri Temsilciği, Türk Eğitim Sen ODTÜ İşyeri Temsilciği, Eğitim Hak Sen ODTÜ İşyeri Temsilciği ve Eğitim Bir Sen ODTÜ İşyeri Temsilciği