SEDAŞ işçilerinden ek zam eylemi

SEDAŞ işçileri SEDAŞ Gebze binası önünde ek zam talebiyle eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 31 Ocak 2023
  • 19:45

SEDAŞ işçileri ek zam taleplerinin karşılanmaması üzerinde Gebze’de eylem gerçekleştirdi.

İşçilerin ücretlerine ek zam isteyen TES-İş Sendikası ile SEDAŞ Genel Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeden sonuç çıkmaması üzerine SEDAŞ işçileri eylem yaptı.  

30 ve 31 Ocak sabahı SEDAŞ Sakarya Genel Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yapan SEDAŞ işçileri ek zam istiyor. Halk54.com’da yer alan habere göre işçiler adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Arkadaşlar, bildiğiniz üzere 01.01.2022 tarihi itibari ile başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz, 2 yıl süre geçerli olmak üzere 11.04.2022 tarihinde bağıtlanmıştır. Geçen bu süre zarfında, ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve fahiş zamlar toplu iş sözleşmesi ile aldığımız ücretleri eritmiş, alım gücümüzü çok düşürmüştür.

Üyelerimizin yaşadığı bu ağır yoksullaşma ve reel ücret kayıplarını bir nebze olsun azaltmak için ek ücret zammı protokolü yapma çabası ve mücadelesi kaçınılmaz bir hale gelmiştir.”

“Bıçak kemiğe dayanmıştır”

TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyonun gerçeği yansıtmaktan çok uzak olduğu hatırlatılan açıklamada şöyle devam edildi:

“Bizler enerji işçileri olarak tüm üretim ve imalat sektörlerinin kaynağı ve lokomotif gücüyüz.  Bütün olumsuz hava ve saha koşullarında sel, deprem, pandemi dönemlerinde Ailelerimizi ikinci plana bırakıp daha hızlı ve kesintisiz enerji vermenin neferleriyiz. Yıl içerisinde konulan iş hedeflerini tutturanlarız.  Ama sonuç açlık ve yoksulluk. Bu sürdürebilir değildir. Bıçak kemiğe dayanmıştır.”

“Üreteniz, haklıyız, hakkımız istiyoruz”

Ek zam yapılmasının kaçınılmaz olduğu vurgulanan açıklamada son olarak şunlar ifade edildi:

“Sendikamız, işçilerin ücretlerinin biraz olsun rahatlatıcı bir duruma gelmesi için ek ücret zammı protokolü yapılması talebinde bulunmuştur. Şimdi sıra 2022 Temmuz ayında beyaz yaka çalışanlarına %40 ek ücret zammı artışı yapan ve bu yıl ocak ayında %70 seviyesinde ücret zammı artışı yapan işverenimizdedir. İş barışının devam edebilmesi için işçilerin bu haklı talebinin gereğini yerine getirmelidirler.

Ek ücret zammı talebimiz kabul görene kadar müzakerelere devam edeceğiz. Gerek masada gerek sosyal medyada gerekse de sahada mücadelemiz hakkımız olan ücret artışını alıncaya kadar devam edecektir. Üreteniz, haklıyız, hakkımız istiyoruz...”