Sağlık emekçileri: Herkese adil bir ücret

Sağlık emekçileri, pek çok ilde yaptıkları eylemlerle ek ödemelerdeki adaletsizliği protesto edip ve insanca yaşanabilecek adil bir ücret talep etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Mayıs 2020
  • 16:27

Sağlık emekçileri, ek ödemelerdeki adaletsizliği protesto edip, insanca yaşanabilecek adil bir ücret istediği eylemlerine bugün de devam etti.

Bugün de İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Urfa, Mersin, Hatay, Antalya, Adana, Manisa ve Ankara'da pek çok hastanede eylemler yapıldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Anadolu ve Şişli Şubeleri, Üsküdar Devlet Hastanesi ve Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıklama yaptı.

Üsküdar Devlet Hastanesi önünde yapılan açıklamada basın metnini SES Anadolu Şubesi temsilcisi Pınar Kara okudu.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılmak istenen eylemi polis hoparlörü bahane ederek engellemeye çalıştı. Sağlık emekçileri çember oluşturarak açıklamalarını yaptılar.

SES Ankara Şubesi Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Bölümü önünde eylem yaptı.

Ankara Şehir Hastanesi İşyeri Temsilcisi Eylem Kaya Eroğlu’nun basın metnini okuduğu eylemde SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden ve Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Karakoç konuşma yaptı.

Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi önünde de sağlık emekçileri taleplerini dile getirdiler.

İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi önünde eylem yapıldı. Sağlık çalışanları adına okunan basın açıklamasının ardından İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Obuz konuştu. Son olarak Türk-İş’e bağlı Sağlık-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Adem Sarıçoban insanca yaşanabilecek adil bir ücret talep eden konuşmasını yaptı.

SES Urfa Şubesi sendika binasında basın toplantısı yaptı. Toplantıda açıklamayı yapan Eylem Salar, ek ödemelerdeki adaletsizliğe dikkat çekti.

SES Diyarbakır Şubesi Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Hastanesi önünde eylem yaptı. 

SES Adana Şubesi ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde eylem yaptı. Eylemde açıklamayı SES Adana Şubesi Hukuk Sekreteri Erhan Öksüz okudu.

SES Antalya Şubesi’nin Akdeniz Üniversitesi A Blok önünde yaptığı eylemde açıklamayı SES Antalya Şube Başkanı Şükran İçöz okudu.

SES Mersin Şubesi Mersin Üniversitesi'nde Poliklinikler binası önünde açıklama yaptı. Eylemde, basın metnini SES yöneticisi Sevim Başkavak okudu.

Antakya’da Hatay Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı. Basın metnini SES Şube Sekreteri İlhami Yıldız okudu.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde yapılan eylemde “Sağlık ekip işidir, bütün sağlık emekçileri için ayrımsız bir şekilde haklarımızı istiyoruz” vurgusu yapıldı.