Rimaks’ta sendikaya rağmen direniş!

Tuzla'daki Rimaks fabrikasında TEKSİF'in huhuki sürece sıkıştırma çabasına karşın keyfi olarak atılan işçi direnişe başladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 05 Temmuz 2013
  • 16:38

Tuzla Deri Sanayi Bölgesi'nde faaliyet yürüten Rimaks Fabrikası'ndan işçiler haksız gerekçelerle işten atıldı.

Kanser nedeniyle yakın bir akrabasını kaybeden Hıdır Özkara cenazeye gittiği için işten atıldı. Amcaoğlunun ölümü üzerine ustabaşından izin alarak 2 gün işe gelmediğini 3 gün sonra işbaşı yaptığında başsağlığı bile dilenmeden tazminatsız olarak işten atıldığını söyleyen Özkara, işe geri dönmek için direnişe geçti. Fabrikanın örgütlenme süreçlerinde de yer alan Hıdır Özkara bugün fabrika önünde saat 13.00’de bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Özkara işe geri alınıncaya kadar direnişe devam edeceğini belirtti. Öğle saatinde çalışan işçilerin mola saatinde Rimaks Fabrikası önünde açıklama yapıldı. “Atılan işçiler geri alınsın!”, “Sendika uyuma direnişe sahip çık!” sloganları ile basın açıklamasına geçildi.

“İçeride çalışan işçi arkadaşlarımızla aldığımız karar üzerine direnişe geçtim” diyen Özkara üyesi oldukları TEKSİF’in sadece hukuki sürece katıldığını direnişi desteklemediğini belirterek şunları ifade etti:

Bana destek veren arkadaşlara baskı var. Benimle çayını paylaşan arkadaşlara tutanak tutmaya çalışıyorlar.  Sendikaları direnişlere sahip çıkmaya çağırıyorum. Asıl süreç toplu sözleşme dönemi yaklaşıyor, patron ona hazırlık yapıyor. İşten çıkarıyor yeni işçi alıyor. Sendikaları göreve çağırıyorum. Kamuoyunu da direnişe sahip çıkmaya çağırıyorum.

Özkara'nın açıklaması alkışlarla protesto edilerek basın açıklaması bitirildi.

Direnişe desteğe gelen İsmacco işçileri adına bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada, işçiler kardeştir, direnişler de kardeştir ancak birlikte kazanırız, sendikalı olmanın yetmediğini aynı zamanda sendika bürokratlarına karşı da mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamaya Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, EMEP, UİD-DER ve İsmacco işçileri de eyleme katıldı. Ayrıca içeride çalışan Rimaks işçileri de açıklamaya destek verdi.

Kızıl Bayrak / Tuzla

İLİŞKİLİ HABERLER