Polonez işçileriyle dayanışma eylemi

Polonez İşçileri Dayanışma Komitesi Migros Genel Müdürlüğü önünde yaptığı eylemde atılan işçilerin geri alınması, sendika hakkına saygı duyulması ve halk sağlığı koşullarının sağlanması taleplerini yineledi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 17 Ağustos 2024
  • 19:50

Polonez İşçileri Dayanışma Komitesi, Migros Genel Müdürlüğü önünde yaptığı eylemde bir aydır direnişte olan Polonez işçilerinin taleplerini yineledi. 

“Polonez işçisi yalnız değildir. Polonez ve Migros halk sağlığını tehdit ediyor!” pankartının açıldığı eylemde, İstanbul Çatalca'da Polonez markasıyla bilinen Trakya Et ve Süt Ürünleri Fabrikası'nda süren direnişin sebebinin 146 Polonez işçisinin Tek Gıda İş’e üye olduğu için işten atılması ve fabrikanın bu işçilerin yerine yevmiyeci kaçak işçilerle üretim yapmaya çalışması olduğu hatırlatıldı.

Eylemde yapılan konuşmada Polonez fabrikasının bu şekilde işçileri işinden ve ekmeğinden etmesinin yanı sıra, atılan işçilerin yerine bilgisiz, deneyimsiz ve hijyen eğitimi almamış işçilerle fason üretim yaparak halk sağlığını tehdit ettiğinin altı çizildi. 

Konuşmanın devamında Migros önünde açıklama yapılmasının nedeni şöyle aktarıldı: 

“Migros marketlerinde halk sağlığına aykırı şekilde üretilen Polonez marka et ürünleri satılmaktadır. Daha da önemlisi Migros kendi markasıyla etiketleyerek satışa sunduğu salam, sucuk gibi bir dizi ürünü de Polonez'de ürettirmektedir.”

Atılan işçilerin geri alınması, sendika hakkına saygı duyulması ve halk sağlığı koşullarının sağlanması taleplerinin yinelendiği açıklamaya şöyle devam edildi:

“Bir çağrıyı da emekçi halkımıza yapmak isteriz. Migros'ta alışveriş yaparken Migros markalı et ve şarküteri ürünlerinin ambalajındaki bilgilere bakın ve üretim yeri olarak Trakya Et ve Süt Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ibaresini gördüğünüz yerde mağaza yetkililerine bu fabrikada yaşanan baskıları, sendikal sebepten işten atmaları, taşeron işçilerle ve halk sağlığına aykırı şekilde yapılan üretimi sorun. Migros'un bu vahim durum hakkında ne yaptığını veya yapmayı düşündüğünü sorgulayın. Hem kendinizin, çocuklarınızın, yakınlarınızın sağlığı, hem halk sağlığı için duyarlı olun hem de Anayasal haklarını kullanarak sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin sesi olun!"

Eylem, “Atılan işçiler geri alınsın!”, “Polonez işçisi yalnız değildir!”, “Sendika haktır engellenemez!”, “Polonez işçisi kazanacak!” sloganlarıyla sona erdi.