Polonez direnişine ziyaret

Çatalca’da bulunan Polonez işçilerinin direnişi 23. gününde devam ediyor. İTO ve devrimci-ilerici kurumlar Polonez direnişini ziyaret ettiler.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Ağustos 2024
  • 18:45

TTB’nin çağrısı ile saat 13.00’te Polonez sermayesinin depo olarak kullandığı Borusan Lojistik önünde basın açıklaması yapıldı.

TTB İstanbul Tabip Odası’nın gerçekleştirdiği basın açıklamasında şunlar ifade edildi:

“İstanbul Çatalca’da bulunan Polonez et fabrikasında 146 işçi Tekgıda-İş sendikasına üye olduğu için işten atıldı. Öncelikle işçilerin Anayasa’nın 51. maddesi ile güvence altında olan sendikaya üye olma hakkının çiğnenmesini ve sendikal sebeplerle işten atılmalarını kınıyor, Polonez işçileri ile dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz.” 

İTO adına açıklamayı okuyan Dr. Emrah Kırımlı tarafından okunan basın açıklamasının devamında şu vurgular yapıldı:

“Borusan Lojistik depo tesisinde bulunan Polonez firmasına ait kısımların kamu kurumlarınca denetlenmesi, atılan Polonez işçilerinin geri alınması ve Polonez fabrikasında üretimin halk sağlığı koşullarına uygun hale getirilmesinin sağlanmasıdır.”

Basın açıklamasında sık sık “Polonez işçileri yalnız değildir!”, “Direne direne kazanacağız!” sloganları atıldı.

Devrimci-ilerici kurumlardan ziyaret

Basın açıklamasının ardından direniş alanına geçildi. Direniş alanına girişte BDSP, TİP, Halkevleri, Partizan, Y.D.İ Çağrı ve ESP “Sendika hakkı engellenemez. Polonez işçisi yalnız değildir!” yazılı ozalit açarak yürüyüş gerçekleştirdi. Alana girildiğinde sık sık “Polonez işçisi yalnız değildir!”, “Direne direne kazanacağız!” ve “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!” sloganları atılarak direnen Polonez işçileri selamlandı. Ardından yapılan konuşmada “Bugüne kadar kazanılmış hiçbir hak bize verilmedi, onlarca yıl direnerek ve mücadele ederek bu haklar kazanıldı” vurgusu yapıldı.

Eylemde söz alan sendika sözcüsü ziyarete gelenleri selamlayıp dayanışmayı yükseltme çağrısında bulundu. Polonez işçilerinin fabrikanın önünde gerçekleşen polis saldırısının ardından Kaymakamlığa yürüdüğüne değinen temsilci, “İstanbul valiliğinin önünde açıklama yaptık, eğer buradan da sonuç çıkmazsa Ankara’ya gideceğiz ve Bakanlığın önünde eylem yapacağız” diyerek mücadeleyi büyüteceklerini söyledi. Eylemde Dem Parti Milletvekili Kezban Konukçu ve DİP Sözcüsü Levent Dölek de söz alarak işçilerle dayanışma içinde olduklarını söylediler.

Direniş alanında “Filistin halkı yalnız değildir!” sloganının günde iki defa atıldığı belirtildi. Basın açıklamasına ve direnişi ziyarete katılan kurumlar şöyle: 

BDSP, Halkevleri, TTB, TİP, Partizan, Y.D.İ Çağrı, SKM, ESP, ESA-DER ve DİP

Kızıl Bayrak / Esenyurt