Patiswiss’te direniş sürüyor

Ankara’da Patiswiss çikolata fabrikasında işçiler sendikaya üye oldukları için işten atıldı. Direnişin 18. günü olan 23 Şubat tarihinde fabrika önünde açıklama yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 24 Şubat 2024
  • 09:22

Ostim ve Temelli’de toplam 3 fabrika bulunan Patiswiss çikolata fabrikasında 20 işçi Öz Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılmış, bunun karşısında bir işçi ise direnişe başlamıştı.

Direnişin 18. gününde (23 Şubat) ise direnen işçinin ve sendikanın çağrısıyla çok sayıda kurumun da katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Ostim’deki fabrika önünde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün burada Patiswiss direnişimizin 18. Gününde sesimizi büyütmek için bir aradayız. Taleplerimiz ilk gün haykırdığımız gibi net. İşten çıkartılan arkadaşımızın işe geri alınması, Patiswiss iş yerinde sendikal baskının son bularak, işçilerin anayasal hakkı olan sendikalaşma hakkının tanınması.”

Patronun, işçilerin döktüğü alınteri sayesinde karlarını katladığı belirtilirken açıklamanın devamında şunlar söylendi:

“Peki bu şirketi bu günlere getiren işçiler ne istiyor? … İnsanca yaşayabilecekleri bir ücret istiyor, çoluğuyla çocuğuyla insanca yaşamak istiyorlar. Patiswiss’teki kölelik düzeninin son bulmasını istiyorlar. Buradan Elif Asya Yıldız Tunaoğlu’na (patron) bir kez daha sesleniyoruz: İşçilerin haklarını vereceksin.  Vermezsen zorla alacağız, mücadele ede ede, direne direne kazanacağız. İşçinin, emekçinin hakkını alacak, asgari ücrete mahkum edip, çöplerin yanında mola yaptırdığın, depodan iş yerine alıp çıkardığın bu işçiye yaptığın zulmü bitireceğiz.”

İşçiler, talepleri karşılanana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirterek açıklama sonlandırıldı. Yapılan açıklamadan sonra işçilere seslenmek için işçilerin giriş yaptığı yere gidilmek üzere hareket edildiği sırada polis yürümek isteyenleri engellemeye çalıştı.

Polis engeli alkış ve sloganlarla boşa düşürüldü. İşçilerin vardiya değişimi için giriş çıkış yaptıkları yere gidildi. Halaylar çekilerek eylem sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak /Ankara