Ankara’da SKH’dan açıklama

Ankara’da Sosyalist Kadın Hareketi polis tacizine karşı basin toplantısı gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 10 Şubat 2024
  • 17:30

Ankara’da son süreçte polis tacizleri artarak devam ediyor. Antakya’dan gelen bir depremzede aile de polisin telefonla tacizine maruz kaldı. Konuya dair Sosyalist Kadın Hareketi bugün (10 Şubat) saat 14.30’da İHD Ankara Şubede bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısında konuya dair kısa bir giriş konuşmasının ardından basın metni okundu. Polis tacizleri ile yürütülen çalışmanın kriminalize edilmeye çalışıldığının belirtildiği açıklamada şunlar belirtildi:

“Bugün Sosyalist Kadın Hareketi olarak bizde benzer saldırılar ile karşı karşıyayız. Kurulduğumuz günden bu zamana devletin ve emniyetin gerek eylem ve etkinliklerde gerekse çalışma yürürttüğümüz her alanda saldırıları ile mücadele ediyoruz. Kadınlarla yaptığımız piknikler dahi suç olarak gösterilmeye çalışılıyor. En son geçtiğimiz yıl yaptığımız piknik sonrası çalışmalarımıza katılan iki kadın arkadaşımız Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli olduğunu ve adının Fatma olduğunu söyleyen biri tarafından aranmış düzenlediğimiz piknik illegalize edilmeye çalışılmış, suç olarak gösterilmek istenmiştir.”

Taciz edilen kişinin depremzede olduğunun belirtildiği açıklamanın devamında şunlar vurgulandı:

Arkadaşımız ve ailesi 6 Şubat depreminde göçük altından çıkartılan ailelerden biridir. Depremden 1 hafta sonra ikinci çocuğunu zorluklarla doğurmak zorunda kalmış bir annedir. O süreçten itibaren Ankara’da ikamet etmekte ve çalışmalarımıza gönüllü olarak katılmaktadır. Arkadaşımızın tehditvari bir şekilde ve sürekli aranması Ankara Emniyetinin bizden ve çalışmalarımızdan ne kadar korktuğunun açık kanıtıdır.”

Açıklama, mücadele etmenin hiçbir şekilde engellenemeyeceği belirtilerek şu sözlerle sonlandırıldı:

“Biz yine de buradan bir kez daha uyaralım. Kendi yasalarınızı dahi tanımayarak suç işliyorsunuz. Hiç kimseyi ve hiçbir kadını bir pikniğe katıldığı, bir kurumda faaliyet yürüttüğü, bir eyleme katıldığı vb gerekçelerle suçlu ilan edemezsiniz. Hiç kimseyi ve hiçbir kadını tehdit ederek, korkutup ifade vermeye çağıramazsınız. Baskılarınız, tehditleriniz, korkularınızı bizlere bulaştırma çabalarınız, bizleri yıldırmaz, bilakis mücadele azmimizi kamçılar”

Kızıl Bayrak / Ankara