Özel Evrim Okulları önünde eylem

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, iki öğretmeni işten çıkaran Özel Evrim Okulları önünde eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Mayıs 2023
  • 19:15

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, iki öğretmeni işten çıkaran Özel Evrim Okulları önünde eylem yaptı.

Şişli’de bulunan okulun önünde yapılan eylemde ilk olarak Ozan Fındık konuştu. Sendika olarak Özel Evrim Okulları ile görüştüklerini belirten Fındık şunları ifade etti:

“İşten çıkarılan öğretmenlerimizin sendika olarak hakkını aramamıza şaşırdılar. Şaşıracaklar da. Bizler tam da bunun için mücadele ediyoruz. İşten çıkarılan Eren hocamız bebeği olacak. Şimdi işten çıkarılmanın burukluğu içinde. Ülküm hocamız ise öğrencilerini mezun edecekti. 120 yıllık bir okulun öğretmenlerine nasıl kıydığını unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Ardından sendika adına basın metnini Tahsin Mert Saygın okudu. Saygın işten çıkarmaların asıl gerekçesinin sendikalı olmalarına dikkat çekti. Öğretmen maaşlarının yetersizliği üzerine Özel Evrim Okulları yönetiminin hiçbir adım atmadığına vurgu yapan Saygın şöyle devam etti:

“Kendi deyimleri ile -Evrim Anonim Şirketinin- öğretmen maaş politikası gittikçe düşmüş ve bu süreç son birkaç senedir, ülkedeki ekonomik gelişmelerden bağımsızca bilinçli bir şekilde sürdürülmüştür. Özel Evrim Okulları Yönetiminin gider kalemleri arasında yer alan çalışan ücretini zayıflatması bilinçli bir politikadır.”

Açıklamanın devamında şunlar vurgulandı:

“Bu talepleri, kurulduğumuz günden bu yana ülkenin gündemi haline getirdik. Mesleğe göre düzenlenecek torba olmayan bir iş kolunda, 10.000 üyemizle yetkili sendika olma gücüne çoktan eriştik. Yürüdüğümüz yolu; bürokratik bir yönetim ile değil, aramızdan seçtiğimiz öğretmen arkadaşlarımızla sorumluluklar yüklenerek yürüyoruz. Bu 10.000 öğretmenin iradesi, önümüzdeki dönemde de çığ gibi büyümeye devam edecektir. Özel Evrim Okulları patronu da dahil bundan kimsenin şüphesi olmasın. Geleceğimiz, patronların iki dudağı arasında değildir; bunu ispatlamak, Sendikamızın temel mücadele başlığıdır. Sendikamız, özel sektör öğretmenlerinin mücadelesinin kazanımlara ulaşması yolunda her türlü bedeli ödemeye hazırdır.”