Özak direnişi İstanbul’da

Direnişi İstanbul’a taşıyan Özak Tekstil işçileri “Biz kazanacağız, karşımızda olan kim varsa hep birlikte kaybedeceksiniz” diye seslendi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 23 Ocak 2024
  • 14:00

Direnişi İstanbul’a taşıyan Özak Tekstil işçileri Marmaray Zeytinburnu İstasyonu’nda toplandı. Sloganlarla yürüyüş yapan işçiler adına basın açıklaması okundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sendikamızla, örgütlü, birleşerek mücadele ettiğimizde neleri başarabileceğimizi gördük. Sadece biz değil, Urfa'da pek çok fabrikada bizim direnişinin sayesinde işçilerin çalışma koşullarında iyileştirme yapıldı.

Bizden korkuyorlardı, çünkü birleştik, gücümüzü onlara gösterdik. Ama artık daha fazla korksunlar. Biz iki ay önceki Özak Tekstil işçisi değiliz. Biz karşımızda kimlerin olduğunu, yanımızda kimlerin olduğunu iki ay içinde çok iyi öğrendik.

Biz birleştiğimizde neleri başarabileceğimizi, işçiler olarak nasıl kazanabileceğimizi iki ay içinde çok iyi öğrendik.

Biz artık kime karşı, nasıl mücadele etmemiz gerektiğini çok iyi biliyoruz. Öğrendiklerimizi de bıkmadan, usanmadan işçi kardeşlerimize anlatacağız.

Urfa'da verdiğimiz mücadeleyi şimdi İstanbul'a taşıdık. Direnişimizi burada, Özak holdingin önünde sürdüreceğiz. Bu binanın her tuğlasında bizim emeğimiz var. Bu zenginliğin karşılığında istediğimiz insan gibi yaşamak. İşimize geri dönmek, insan muamelesi görmek.

Taleplerimizi Özak patronu kabul etmezse, sendika seçme özgürlüğümüzü tanımazlarsa, buraya kurulduk, gitmiyoruz.

Özak patronunun bu suçlarında sorumluluğu olan, buna göz yuman markalara da sesleniyoruz. Artık Urfa'da değiliz, Türkiye'nin kalbinde, İstanbul'dayız. Eğer adım atmazsanız her mağazanızın önünü eylem alanına çevireceğiz.

Biz yarattığımız onca zenginliğin karşılığında bize saygı gösterilsin istiyoruz. Biz kazanacağız, karşımızda olan kim varsa hep birlikte kaybedeceksiniz.”

Eyleme BDSP, DEV TEKSTİL, TOMİS ve DGB’de katılarak destek verdi. Eylemde “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Direne direne kazanacağız”, “Patrona köle olmayacağız” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/ İstanbul