Osmaniye’de arka arkaya “iş kazaları”

Osmaniye’de art arda yaşanan “iş kazaları”nda 12 işçi yaralandı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 03 Mart 2019
  • 13:22

Son olarak yaşanan “iş kazalarında” 12 işçi yaralandı. Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, Kadirli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında çalışan İsmail Öztorun (28) ve Hüseyin Yılmaz (30), iplik sarma cihazını tamir için çıktıkları 5 metre yükseklikten beton zemine düştüler. Düşme sonucu ağır yaralanan işçilerden İsmail Öztorun, olay yerine çağrılan ambulans ile Kadirli Özel 7 Mart Hastanesi’ne, Hüseyin Yılmaz ise Kadirli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Her iki işçinin sağlık durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi.

10 işçi yaralandı

Yine Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OOSB) fabrikalarda aynı gün meydana gelen “iş kazalarında” biri kadın 10 işçi yaralandı. İhmaller sonucu gerçekleşen bu “iş kazaları” OOSB'deki demir çelik, boru üretimi, tekstil ve atık yağ geri kazanım üretimi yapan fabrikalarda aynı gün farklı saatlerde meydana geldi.

Osmaniye OSB’de bulunan demir çelik, gübre, tekstil, tarım ve filtre üretimi yapan fabrikalarda 11, 12, 13 ve 14 Şubat tarihlerinde de “iş kazaları” yaşanmış,  dört gün içerisinde meydana gelen bu “iş kazalarında” 2’si kadın 17 işçi yaralanmıştı.

Osmaniye’de yaşanan bu iş kazalarıyla ilgili “Bu tesadüf olabilir mi? Teşvik var, denetim yok” diyerek sosyal medya hesabından açıklama yapan Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) Çukurova Temsilciliği şunları söyledi:

“Arka arkaya yaşanan bu ‘iş kazaları’ gösteriyor ki; gerek Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde, gerek de Kadirli Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan bu iş kazalarının nedeni denetimsizlik, patronların aşırı kar hırsıdır. Osmaniye patronlar için gözde yatırım bölgelerinden biridir. Bu iş kazaları Osmaniye’nin patronlar için neden gözde olduğunu fazlasıyla göstermektedir. Devletten teşvik alan patronlar, iş önlem almaya gelince cimri davranmaktadır. Patronlara her türlü kolaylığı sağlayanlar ise iş denetime gelince ortada gözükmemektedir. 

Yaşanan iş kazalarının sorumlusu hem teşvik alıp önlem almayan patronlar, hem de teşvik verip denetim yapmayan devletin kurumlarıdır.”