Nedlloyd Depo'da direniş başladı

Nedlloyd Road Cargo'da işten atılan DGD-Sen üyesi iki işçi direnişe başladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 12 Aralık 2016
  • 20:11

Türkiye'nin en büyük lojistik firmalarından biri olan Netlog Lojistik'e bağlı Nedlloyd Road Cargo firmasının Polar XP projesinin deposunda çalışan iki işçi sendikalaştıkları için 2 Aralık'ta işten çıkarıldı. DGD-Sen üyesi İsmail Kurt ve Mehmetcan Çadırcı isimli işçiler ekonomik kriz bahane edilerek işten çıkartıldı. İşten çıkartılan işçiler, 15 kişilik bir liste olduğunu ve listede isimleri yer alan işçilerin de ekonomik kriz bahane edilerek işten çıkartılacağını belirttiler. Ancak asıl nedenin içerideki sendikalı işçi sayısını azaltmak olduğunu ifade ettiler.

İşten atılan İsmail Kurt ve Mehmetcan Çadırcı, bugün öğlen saatlerinde Tuzla'da bulunan depo önünde direnişe başladılar. Çay molalarında, servis giriş-çıkışlarında DGD-Sen Başkanı Murat Bostancı ve direnişçi işçiler, depo çalışanlarına seslendiler. Yapılan konuşmalarda sık sık sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğu vurgusu yapılarak işçiler sendikalı olmaya ve ekonomik kriz bahanesi ile sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin direnişine sahip çıkmaya çağrı yapıldı. Yönetim baskısına boyun eğmeme, birliği güçlendirme, taşeron, esnek, güvencesiz çalışmanın son bulması için mücadele etme konuşmalar sırasında çokça belirtildi.

Direnişin başladığı saatler itibariyle deponun Hadımköy'de bulunan genel merkezinden işçilerin parasını yatıracaklarını ifade eden ve görüşmeye çağıran telefonlar sık sık edildi.

Gün boyunca depo önünde “Sendika hakkımız engellenemez!”, “Direne direne kazanacağız!”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız!”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam!” sloganları ve halaylar son servis çıkana kadar devam etti. Direnişçi işçiler yarın yine depo önünde olacaklarını duyurarak direniş alanından ayrıldılar.

Gebze İşçilerin Birliği Derneği de dayanışma için direniş alanındaydı.

Kızıl Bayrak / Gebze