“Metal işçisi yalnız değildir!”

İzmir MİB ve Sosyalist Kamu Emekçileri, Bursalı metal işçilerinin yanında olduklarını ve baskıların metal işçilerini yıldıramayacağını ifade etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 20 Mayıs 2015
  • 18:15

İzmir Metal İşçileri Birliği (MİB) ve Sosyalist Kamu Emekçileri (SKE), yaptıkları açıklamalarla metal işçilerinin haklı ve meşru talepleri karşısında uygulanan baskıyı kınayarak metal Bursalı metal işçilerinin yanında olmaya devam edeceklerini ilan ettiler.

 

İzmir MİB: Diren Bursa yalnız değilsin!

 

Bursa'da her türlü tehdit baskı ve yıldırma politikalarının karşısında Bursalı metal işçileri daha da kenetlenerek direnişe devam ediyor. Renault, Tofaş, Çoşkunöz ve Mako’nun ardından Ototrim işçisi de “üretimi durduruyoruz” dedi.

Yıllardır MESS ve Türk Metal çetesinin boyunduruğu altında düşük ücretlere mahkum bırakılan, işten çıkartılan, sahipsiz kalan, onuru çiğnenen metal işçisi artık çekicini eline alarak vurmaya başladı. Metal işçisi çekici ilk işçi döven çeteci, ihanetçi, işbirlikçi Türk Metal çetesine indirdi ve Türk Metal’e balyoz etkisi yarattı. Metal işçisi yıllardır hasret kaldıkları birlikteliği ve kardeşliği yarattılar. Ardından taleplerini birlikteliğin verdiği güçle daha net bir tavırla dile getirdiler.

Fakat MESS ve uşakları boş durmayarak saldırıya geçti ve işten atma saldırısı başladı. İlk saldırı Renault işçisine oldu bu saldırı karşısında Renault işçisi üretimden gelen gücü kullandı ve Renault yönetimine diz çöktürdü. Ardından Bursalı metal işçileri artık Türk Metal olmayacak dediler ve kurullarını kurarak kendi temsilcilerinin tanınmasını istediler. Fakat MESS bu talepleri kabul etmeyince Bursalı metal işçisi çekicine bir kez daha sarıldı ve bu sefer çekicini MESS'in kafasına indirdi. HAK yoksa ÜRETİM olmayacak dedi.

Şimdi ise direnen metal işçilerine polis baskısı, yönetim baskısı yapılarak direniş bastırılmaya çalışılıyor. Metal işçileri Bursa'da yalnız değildir DİRENEN İŞÇİLERE gerçekleşecek bir saldırı karşılığını mislisiyle alacaktır. Çünkü binlerce metal işçisinin kalbi Bursa’da atıyor, metal işçisinin kalbini kırmaya kalkmayın yoksa kafanız kırılır. Dost düşman herkes şunu bilsin Bursalı metal işçilerinin talepleri kabul edilene kadar  metal işçisi çekici elinden düşürmeyecek ve karşısına kim çıkarsa çıksın  vurmaya devam edecek. Şimdi o çekice sarılabilmek için binlerce metal işçisi hazırlık yapıyor.

MESS sonun gelecek, metal işçisi çekici vurmaya devam edecek!

İzmir Metal İşçileri Birliği

 

SKE: Metal fırtınası yayılıyor!

 

Yaklaşık bir aydır devam eden metal işçilerinin haklı mücadelesi, bir taraftan Türk Metal Sendikası’nın iç yüzünü iyiden iyiye açığa çıkarırken, diğer yandan sermayenin ve devletin işçilerin en temel ve haklı taleplerine karşı tahammülsüzlüğünü ortaya koymaktadır. Türk Metal çetesi, metal sektöründe bilinçli bir tercih olarak bizzat devlet ve MESS patronları tarafından onlarca yıldır özenle korunmuş ve büyütülmüştür. Bu sendikanın yöneticileri, Mustafa Özbek örneğinde olduğu gibi işçilerden aldıkları üye aidatlarını kendi kişisel servetlerine dönüştürmeyi de ihmal etmemişlerdir.

Bu eylemler sırasında da, işçilerin taleplerinden hiç söz etmeyen, Türk Metal çetesi, saldırı, hakaret, tehdit, fiziksel şiddet de dâhil her türlü kirli yöntemi kullanarak işçilerin direncini kırmak için özel bir çaba içerisine girmiş ve MESS patronlarına karşı görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmıştır. On binlerce metal işçisi, istifa ederek, işbirlikçilik noktasında çığır açan bu sendikaya haddini bildirmiştir. Türk Metal kozu boşa düşen metal patronlarının, sıradaki kozu, işçileri ayrıştırmak ve aba altından sopa göstererek tehdit etmektir. Ancak görülmektedir ki üretimden gelen gücünü kullanan metal işçisi, birliği ve karalılığıyla bu oyunu boşa düşürecek ve MESS patronlarına taleplerini kabul ettirecektir. Renalut’ta başlayan büyük metal direnişi, çok geçmeden, Tofaş, Çoşkunöz ve Mako’ya sıçramış ve metal kenti Bursa’yı sarmıştır. Bu eylemlerin daha da büyüyeceği, farklı fabrika ve kentlere yayılacağı görülmektedir.

Metal direnişi yeni bir dönemi işaret etmektedir. Artık söz yetki karar alma hakkı işçilerin elinde olacaktır. Kimse onun adına ona rağmen sözleşme metinlerinin altına imza atamayacaktır. İşçiler kendi kaderlerini kendileri belirleyecek, edilgen, beklemeci değil, etken ve özne olacaktır. İşçiler, tabandan örgütlenerek, kendi birliğini sağladığında; üretimden gelen gücüyle fabrikalar direniş alanına çevrilecek kenti ve kentleri saracak tüm prangalarından kurtularak sermayeyle hesaplaşacak, haklarını kendi öz gücüyle kazanacaktır.

Bursa’da kopan “Metal Fırtına”, gittikçe daha geniş işçi kesimlerinin dayanışmasına sahne olmakta ve tüm yurtta umut yaratmaktadır. Biz Sosyalist Kamu Emekçileri olarak mücadelenin öncüsü ve motor gücü olan metal işçilerinin direnişini selamlıyoruz. Bulunduğumuz tüm alanlara direnişinizi taşıyacağımızı, direnişinizle omuz omuza olacağımızı ilan ediyoruz.

Sosyalist Kamu Emekçileri

İLİŞKİLİ HABERLER