Mersin Belediyesi işçi-emekçiye düşman

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde taşeron işçilerinin işten atılmasının ardından bu sefer de kamu emekçileri sürgün saldırısıyla karşılaştı. Kamu emekçileri ve belediye işçileri, gerçekleştirdikleri yürüyüşle saldırıları protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 12 Kasım 2014
  • 16:08

MHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi, işçi ve emekçi düşmanı saldırılarını sürdürüyor.

DİSK/Genel-İş Sendikası üyesi yaklaşık 2 bin taşeron belediye işçisini işten çıkaran ve bu işçi kıyımına parça parça devam eden MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi, şimdi de KESK’e bağlı Tüm Bel Sen üye ve yöneticilerini sürgün etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nda biri Tüm Bel Sen Yönetim Kurulu üyesi ve üçü sendika üyesi olmak üzere 4 emekçi 20 Ekim tarihi itibariyle Mersin içine sürgün edildiler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin emekçi düşmanlığını sürdürmesi üzerine bugün KESK'e bağlı sendikalar eylem gerçekleştirdi. Tüm Bel Sen Mersin Şube binası önünde toplanan kamu emekçilerine, işten atılan DİSK Genel-İş Sendikası’na üye taşeron belediye işçileri de pankartlarıyla eyleme katılarak destek verdiler.

 

Kıyıma ve sürgüne karşı yürüyüş

Büyükşehir belediyesi önüne yapılan yürüyüşe yaklaşık 250 işçi ve emekçi katılırkenKESK Mersin Şubeler Platformu “Baskı, sürgün ve cezalandırmalar durdurulsun” pankartı açtı.

Genel-İş üyesi işçiler ise “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işçi kıyımı durdurulsun, atılan işçiler geri alınsın” pankartı arkasında yürüdü. Emekçiler belediyeye yaklaştıklarında polis barikatıyla karşılaştılar. Yapılan pazarlıklar sonucu polis barikatının az da olsa geriye çekilmesiyle basın açıklamasına geçildi.

KESK Mersin Şubeler Platformu adına açıklamayı okuyan Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu'nun ardından KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Tüm Bel Sen Genel Merkez yöneticisi konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda, belediye yönetiminin işçi ve emekçi düşmanlığına dikkat çekildi. Saldırılara karşı direnileceği ifade edilerek eylem sona erdi.

Kızıl Bayrak / Mersin