Makro Market işçilerinin bir kazanımı ve eylemleri

Hakları için direnişte olan Makro Market işçileri yıllık izin paralarının ödenmesiyle ilk kazanımı elde ettiler. Bu kazanımla birlikte eylemlerine bugün Ankara ve Malatya’da devam eden işçiler tazminatlarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurguladılar.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 23 Ocak 2019
  • 16:57

Binlerce işçinin çalıştığı Makro Market’in konkordato ilanı ve işçilerin haklarını gasp etmesinin ardından pek çok ilde direnişe geçen işçilerin mücadeleleri sürüyor. Ankara’da Makro Market Genel Müdürlüğü önünde ve Malatya’da bugün eylem yapan işçiler tazminatlarını alana kadar eylemlerinin süreceğini vurguladı. Ayrıca Nakliyat-İş Sendikası, işçilerin gasp edilen izin paralarının dün ödendiğini duyurdu.

Makro Genel Müdürlüğü önünde her gün eylem

Makro Market işçileri eylemlerini bugün, Ankara’da bulunan Makro Genel Müdürlüğü’nün önüne taşındı. Saat 13.00’te Makro Genel Müdürlüğü önünde toplanan işçiler “Yağma Yok. Tazminat Haktır Gasp Edilemez” diyerek her gün saat 12.00 ile 16.00 arasında haklarını alıncaya kadar işyerinin önünde olacaklarını duyurdular.

Eylemde konuşma yapan Nakliyat-İş Ankara Temsilcisi Bayram Karkın “mücadelenin artık başka bir boyuta taşındığını” söyleyerek işçilerin tazminat hakları ödeninceye kadar mücadelenin hem Ankara’daki Makro Genel Müdürlüğü önünde hem de diğer illerde devam edeceğini belirtti. İşçilerin yıllık izin kazanımını da dile getiren Karkın ayrıca 5 Mart’ta istinaf mahkemesinde görülecek duruşmaya çağrı yaptı.

Malatya’da da Makro Market işçileri basın açıklaması yaptı. Malatya Soykan Parkı’nda saat 13.00'te yapılan açıklamada “Yağma Yok! Tazminatlarımızı Alacağız!” vurgusu yapıldı. Haklarını alana dek mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden işçiler, “Tazminat haktır gasp edilemez!”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız!”, “Makro, işçinin tazminatını öde!” sloganlarını attı.

İşçilerin izin paraları ödendi

Nakliyat-İş Sendikası bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Makro Market işçilerinin yıllık izin paralarının ödenmesiyle ilk kazanımı elde ettiklerini duyurdu.

Makro Market işçilerinin, Migros’un Makro Marketlere ödeyeceği paranın üzerindeki teminatın kaldırılarak bu paranın Makro işçilerinin tazminatlarının ve yıllık izin gibi diğer yasal haklarının ödenmesinde kullanmasını talep ederek açtığı dava, işçilerin yıllık izin paralarının ödenmesi biçiminde karara bağlandı. Dün bu karara uyularak Makro Market işçilerinin yıllık izin paraları ödendi.