Lila Kağıt’ta işten atma saldırısı

Çorlu’da bulunan Lila Kağıt’ta sendikalı 5 işçi daha işten çıkarıldı. Fabrika önünde yapılan eylemde patronun baskıları aktarılarak “mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” denildi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Aralık 2021
  • 18:21

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Lila Kağıt’ta Selüloz-İş Sendikası’na üye 5 işçi daha işten çıkarıldı. Patronun baskı ve tehditleriyle işten çıkarılan işçi sayısının 23’e yükseldiği Lila Kağıt önünde dün eylem gerçekleştirildi. 

Selüloz-İş Sendikası adına yapılan basın açıklamasında Lila Kağıt kapitalistlerinin, sendikalı işçilere tahammülsüzlüğü teşhir edildi. 2 ay önce de benzer biçimde sendikalı işçilerin işten çıkarıldığı ve patronun baskısının sürdüğü belirtilen açıklamada “Buradan ayrıca duyuruyoruz, içeride işçilere açıktan baskı yapan, işçileri sendikadan istifa etmeye zorlayan kişileri, bölümlerini ve görevlerini biliyoruz” denilerek bu kişilere dava açacakları ifade edildi.

Bununla birlikte, “şirket kararı” ile işten çıkarıldığı aktarılan açıklamada “rekorlar üstüne rekorlar kıran, her geçen gün üretimini ve kârını arttıran, ihracatta ilk 160’lara giren bu işyerinde işçi çıkarmanın hiçbir geçerli nedeni yoktur. Tek nedeni sendikal örgütlenmedir” denildi.

Sendika ve işçi düşmanı Lila Kağıt sermayedarlarına sesslenilen açıklamada işçilerin sendikada örgütlenmesi ve mücadeleyi büyütmesi gerektiği şöyle vurgulandı:

“Güneş balçıkla sıvanmaz! İşveren ne baskı yaparsa yapsın, ne kadar işçi çıkarırsa çıkarsın Lila Kağıt işyerine sendika girecek. Lila Kağıt işçileri artık kaderlerini, geleceklerini işverenin iki dudağının arasına terk etmeyecek.

“Buradan üyelerimize ve bütün işçilere sesleniyoruz. Korkmayın, çekinmeyin. Sizler üye olduğunuz sürece, sendikanıza sahip çıktığınız sürece işveren hiçbir şey yapamaz. Zamanınızı yılbaşını ya da başka şeyleri bekleyerek boşa harcamayın, bugünden itibaren hepiniz üye olun ki, siz değil sizin taleplerinizi işveren beklemek zorunda kalsın.”

Ayrıca kamuoyuna Lila Kağıt’ı boykot etme çağrısı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Marketlerde sizin de bildiğiniz SOFİA, MAYLO, BERRAK gibi markaları olan Lila Kağıt işyerinin sendikaya ve işçi haklarına olan bu tutumu devam ettiği sürece ürünlerini kullanmayın, boykot edin!”