“Kriz ve Sınıf Mücadelesi” paneline çağrı

İzmir İşçi Kurultayı çalışmaları kapsamında Aliağa’da düzenlenecek olan panele, yazar Temel Demirer katılacak.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 14 Aralık 2019
  • 12:57

İzmir İşçi Kurultayı çalışmaları kapsamında Aliağa yerelinde yapılan toplantı ile gerçekleştiriecek panel programı ve tarihi açıklandı. 22 Aralık pazar günü, saat 18.00’de Petrol-İş Aliağa Şubesi’nde “Kriz ve Sınıf Mücadelesi” başlığıyla yapılacak panele, yazar Temel Demirer konuşmacı olarak katılacak.

Panel için yapılan çağrı ise şöyle:

“İzmir İşçi Kurultayı yaklaşırken, ‘Kriz ve sınıf mücadelesi’ panelinde buluşalim!

Ekonomik kriz gün geçtikçe derinleşiyor, ücretlerimiz erirken, alım gücümüz azalıyor, temel gıda maddelerinden faturalarımıza kadar tüm yaşamsal ihtiyaçlarımıza her gün yeni zamlar geliyor. İşyerleri bir bir iflas gösterirken, üretime ara verilirken, konkordato ilan edilirken işten atmalar artıyor, işsizlik biz emekçilerin sırtında sopa olup çalışma şartlarımız ağırlaşıyor. Patronlar krizin bedelini, atılan işçi yerine iki kat çalışmamızı isteyerek, baskı ve mobbingi kural haline getirerek bize ödetiyor. İşçiden tasarruf eden patronlar bir yandan da iş güvenliğimizi ve sağlığımızı hiçe sayarak iş kazalarının önünü açıyor. Tüm bunlarla birlikte kıdem tazminatımız gasp edilmeye çalışılıyor, emeklilikte yaşa takılmaya devam ediyor, zorunlu BES gibi saldırılarla elimizdeki haklar da alınmak isteniyor.

Krizle birlikte sermayenin bu çok yönlü saldırılarına karşı mücadeleye giriştiğimizde sermaye devleti, her türlü baskı aygıtlarını devreye sokuyor, polisle, patrondan yana hukukuyla faturayı biz işçi ve emekçilere ödetiyor. Sendikalı işyerlerinde de bu durum farksızken, işverenin imdadına Yüksek Hakem yetişiyor, hali hazırda Grev yasaklarıyla işçinin eli kolu bağlanıyor, sendikal bürokrasi mücadeleyi kötürümleştiriyor. Asgari ücret görüşmeleri sendika tarafından da, devlet tarafından da işçiye açlığı dayatıyor. İşçilerin sınıf bilinci ve örgütlülük düzeyinin geriliği bu tabloyu parçalamak için yetersiz kalıyor.

Bizler emek mücadelesi veren kurumlar, işçiler olarak sıraladığımız sorunlara karşı bir araya geldik ve işçi sınıfına yönelik gelişen, krizin derinleştirdiği bu tabloyu dağıtmak için bir adım attık. Temmuz ayından bu yana Torbalı’dan Buca’ya, Çiğli’ye, Menemen’den Aliağa’ya kadar toplantılarla, afiş ve bildiri gibi çeşitli araçlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hakları için direnen Soma maden işçileriyle, İşten atılan Aliağa Belediyesi işçileriyle, Çiğli SIMO tekstil işçileriyle dayanışmayı büyüttük.

Ocak ayında gerçekleştireceğimiz İzmir İşçi Kurultayı’nın bir ayağı olarak petrokimya, metal, inşaat gibi sektörlerde çalışan işçilerin yoğunlukta olduğu Aliağa’da ise 22 Aralık günü bir panel yapacağız. Aliağa’lı işçi ve emekçileri sınıfımıza yönelik çok yönlü saldırılara karşı bir araya gelmeye, sorunlarımızı ve çözüm yollarını tartışmaya, mücadeleyi büyütmeye çağırıyor, bunun bir aracı olarak İzmir İşçi Kurultayı Panelinde yan yana gelmeye çağırıyoruz.”