Kitap okuma eylemi devam ediyor

İhraç edilen kamu emekçisi Hüseyin Demir'in bugün de okuma eylemi gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 30 Mayıs 2017
  • 13:27

Hisar Yapı İlkokulu öğretmeniyken yayınlanan KHK’yla ihraç edilen Hüseyin Demir’in okul önünde başlattığı kitap okuma eylemine bugün de devam edildi.

Eylem öncesi alana gelen akreplerin ve sivil polislerin tacizi eylem boyunca da devam etti. Her hafta yapılan kitap okuma eylemlerinde velilerin ve öğrencilerin katılımının yoğun olması geçen hafta içinde Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü hareket geçirmiş, veliler veli toplantısı adı altında okula çağrılarak tehdit edilmişti. Kitap okuma eylemleri “terör” demagojisiyle bitirilmeye çalışılmıştı. Tüm bu tacizlere rağmen kitap okuma eylemi saat 11.30’da başladı. Alana “İşimi geri istiyorum” pankartı asıldı. Ardından kitap okuma eylemi devam etti.

Kitap okuma eyleminin ardından okulun önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. İlk olarak ihraç edilen öğretmen Hüseyin Demir söz aldı. Demir konuşmasında İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün kendisini hedef gösterdiğini, başına geleceklerden sorumlu olduğunu ve hafta içi yapılan toplantıda velilerin “oraya gitmeyin, başınıza bir şey gelebilir” yönünde baskı altına alınmaya çalışıldığını söyledi. Daha sonra okuma etkinliklerinin bundan sonraki hafta da devam edeceğini söyleyen Demir son olarak velilere de destek çağrısında bulundu.

Hüseyin Demir’in ardından Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube ve KESK İstanbul Şubeler Platformu adına basın metni okundu. Basın metninde OHAL kılıfı altında muhalif her sesin susturulmaya çalışıldığı söylendi. Bu dönemde yüz bini aşkın kamu emekçisinin KHK’larla bir gecede işten çıkarıldığı ve işten atılmalara hiçbir gerekçe dahi sunulmadığı söylendi. Son olarak artan bunca zorbalığa rağmen örgütlü mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı. Ardından basın açıklaması sonlandırıldı.

Sık sık “İşimizi geri alacağız!”, “Zafer direnen emekçinin olacak!” ve “Hüseyin öğretmen yalnız değildir!” sloganlarının atıldığı eyleme Eğitim Sen, KESK İstanbul Şubeler Platformu, ihraç edilen kamu emekçileri, BDSP, DGB ve CHP Sancaktepe İlçe Örgütü katıldı. Ayrıca açıklama sırasında çevredeki velilerin destek verdikleri gözlemlendi.

Kızıl Bayrak / Ümraniye

İLİŞKİLİ HABERLER