Kamyon işçileri kontak kapattı

Cengiz İnşaat'ın İkizdere’deki Eskencidere Vadisi’nde açtığı taş ocağında çalışan 95 kamyon şoförü, taşıma ücretlerine aylardır zam yapılmadığı için kontak kapattı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Mart 2023
  • 13:30

Cengiz İnşaat’ın İyidere Lojistik Liman inşaatına Eskencidere Vadisi’nden taş ve hafriyat taşıyan 95 kamyoncunun iki gün önce başlattığı kontak kapatma eylemi üçüncü gününde de devam etti. Akaryakıt fiyatlarının ve araç maliyetlerinin artması nedeniyle vaat edilen zammın aylardan beri verilmediği ve bunun yerine il dışından kamyon getirip çalıştırdığı gerekçesiyle kontak kapatıldı.

ANKA’da yer alan habere göre kamyoncu Haşim Öztürk, kontak kapatma eylemi ile ilgili şunları kaydetti:

“Burada çalışan 100 aracın 95'i iş bıraktık şu an. Cengiz İnşaat’ın verdiği para bir şekilde bize ulaşmıyor. Aradaki taşeronlar bu parayı eritiyor, bizim sıkıntımız bu. İki senedir doğru dürüst para alamadık. Taş ocağımızın da can güvenliği açısından ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorsunuz. Burada daha önce çevreciler, ocağın açılmasında büyük mücadele verdiler. Yöre halkı olarak biz de mücadele ettik eylemcilerle birlikte ama biz, bu günlere geldik.

Taş ocağının içi epeyce düzeldi. Artık ekmek yeme zamanı geldi ama taşeron firma BANTAŞ, kendi arabalarını getirmeye başladı, bize fiyat vermemeye başladı. ‘Gidin buradan’ dercesine bize fiyat veriyor ama bizim gitmeye niyetimiz yok. Biz, işimize sahip çıkacağız. Talebimiz, normalde bize söylenen fiyat, 20’ye 30 olarak onlar bilirler. Yani taban fiyat 30 TL, bize verilen sözde mazot fiyatı 20 TL. Biz buna razıyız ama verilmiş olmasına rağmen bize ulaşmamıştır. Bu parayı alamıyoruz.”

Sözleşmede verilen fiyatın maliyetleri karşılamadığını belirten Öztürk geçinemediklerini vurguladı.

Yapılan açıklamaların ardından İyidere Lojistik Liman inşaatında toplanan kamyon şoförleri, araçlarına binerek ve klakson çalarak Eskencidere’deki taş ocağına gitti. Buradan tekrar İyidere Lojistik Liman inşaatına gelen kamyoncular, kontak kapatma eylemine devam etti.