İzocam işçileri greve çıktı

İzocam’ın Kocaeli ve Mersin’deki fabrikalarında sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler bu sabah greve başladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Ocak 2019
  • 11:35
Kocaeli

Kocaeli

Mersin

Mersin

Mersin

Mersin

Mersin

Mersin

Kocaeli

Kristal-İş Sendikası’nda örgütlü olan İzocam işçileri fabrika yönetimiyle sözleşme sürecinde uzlaşma sağlanamaması üzerine bu sabah saatlerinde Dilovası’daki fabrika önünde basın açıklaması yaparak grev ilanı pankartını astı.

Sendika temsilcileriyle birlikte fabrikaya girip gece vardiyasında çalışan işçilerle birlikte eylem yaparak içerden çıkmak isteyen sendika temsilcileri ve işçiler, polis ve özel güvenliğin barikatıyla karşılaştı. Fabrika yönetiminin bu tutumunu işçiler sloganlarla teşhir etti. Ardından basın açıklamasını okuyan sendika temsilcisi şunları söyledi:

“Sendikamız 2014 yılında, İzocam Tic. AŞ’ye ait Kocaeli Dilovası ve Mersin Tarsus fabrikalarında başarılı bir örgütlenme çalışması yürüttü. Bu süreçte yönetim işten atma, itiraz gibi saldırılara başvursada anayasal hakkımız olan sendikayı fabrikaya sokmuş olduk.2014 yılından bu yana gelen bu süreçte ve 2018 Temmuz ayından bu yana yapılan görüşmelerde ücret ve ücrete bağlı maddeler konusunda işverenle anlaşma sağlanamamıştır. Bu sebeplerle, 18 Ocak Cuma günü İzocam Dilovası ve Tarsus tesislerinde grevimiz fiilen başlamıştır.”

Sendika temsilcinin basın metnini okunmasının ardından grev slogan ve halaylarla devam etti. 

Mersin

Tarsus’ta grev pankartını davul zurna eşliğinde çektikleri halaylarla asan işçiler haklarını almak için mücadele kararlılıklarını gösterdiler.

Kristal-İş Sendikası tarafından fabrika önünde yapılan açıklamada greve giden süreç aktarıldı. 2014 yılından bu yana örgütlenme süreci süren ve 2018 Temmuz ayından beri yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadığı için greve gidildiği belirtildi. Sendikanın işçilerin geriye dönük dört yıllık ve bundan sonraki haklarını almanın yanında, sendikal örgütlenme başlangıcında biri Dilovası’nda 3’ü Tarsus tesislerinde işten atılan 4 işçinin geri alınması talebiyle TİS masasına oturduğu ifade edildi. Ancak İzocam patronunun işten çıkarılan işçileri geri almayacağını, işe iadenin “şirketin var oluşunu, kültürünü, marka imajını ve istikrarlı duruşunu” tehlikeye sokabileceğini gerekçe gösterdiği ifade edildi.

Açıklama grev kararlılıklarını vurgulanmasıyla bitirildi.

“İşçiyiz haklıyız kazanacağız!”, Yaşasın işçilerin birliği!”, “ İzocam şaşırma sabrımızı taşırma!” gibi sloganların atıldığı açıklama sonrasında davul zurna eşliğinde halaylar çekilmeye devam edildi. Greve giden cam işçilerine DEV TEKSTİL Çukurova Temsilciği de destek için fabrika önündeydi

Kızıl Bayrak / Kocaeli-Mersin