İzmir'de oturma eylemi 286. haftasında

KESK Şubeler Platformu İzmir'de eylem gerçekleştirdi ve "Sendikal faaliyet yürütmek suç değildir! Demokratik ve sendikal haklarımızı kullanmamız engellenemez!" dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Kasım 2021
  • 09:15

KESK Şubeler Platformu ihraçlara karşı başlattıkları oturma eylemi ve basın açıklaması 286. haftasında devam ediyor. Saat 18.00'da başlayan eylemde bu hafta Diyarbakır’da Eğitim Sen yönetici ve üyelerinin gözaltına alınmaları ve tutuklanmaları protesto edildi. Açıklamayı Eğitim Sen 2 No’lu şube başkanı Veysel Beyazadam okudu ve şunları ifade etti:

“İktidarın, uzun süredir siyasallaşan yargı ve kendisine bağlı emniyet güçleri aracılığıyla, karşısında tehdit olarak gördüğü herkesi, her kurumu hedef haline getirmeyi ve itibarsızlaştırmayı temel politika olarak benimsiyor.”

İktidarın kendine muhalif olan her kesimi hedef aldığı ifade edilerek sosyal medya paylaşımları da başta olmak üzere binlerce insanın gözaltına alındığı ve tutuklandığı vurgulanarak son günlerde ise baskı ve tutuklamaya bir kez daha KESK üyesi emekçilerin yaşadığı ifade edildi. Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

“KESK Üye ve yöneticilerimizi sendikal faaliyetleri nedeniyle suçlu gösterme gayreti içinde olanlar, sendikaların nasıl kurumlar olduğunu ve nasıl işlediğini çok iyi bilmelerine rağmen, hukuk dışı ve zorlama yorumlarla suç ve suçlu yaratmaya çalıştıklarını hep birlikte gördük. Bunun son örneği Diyarbakır’da yaşanmış, aralarında bağlı sendikamız EĞİTİM SEN Merkez Denetleme Kurulu üyesi Arzu Koç ve SES Diyarbakır şube yöneticisi Gülhan Tekin’in de olduğu, KESK’e bağlı iş kollarının üye ve yöneticileri sendikal faaliyetleri nedeniyle hukuksuz bir şekilde tutuklanmıştır dendi. Bizler biliyoruz ki dosya kapsamında savcıların ellerinde KESK üye ve yöneticilerine dair suçlayacak hiçbir karar yoktur.”

Beyazadam açıklamanın devamında şunları vurguladı:

“Bir kez daha söylüyoruz sendikamız üzerindeki bütün baskıcı ve sindirme politikalarına rağmen yıllarca savunduğumuz ilke ve değerlerden vaz geçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Siyasi iktidara bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Hukuki olmaktan çok , siyasi amaçla gerçekleştirilen haksız, hukuksuz gözaltı ve tutuklamalardan bir an önce vazgeçin. Bütün arkadaşlarımızı bir an önce serbest bırakın”

 

Kızıl Bayrak / İzmir