İzmir’de Metro işçileri grevin 2. gününde

Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 31 Temmuz Pazartesi günü greve çıkan İzmir Metro AŞ işçileri grevin ikinci gününde eylemlerine devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Ağustos 2023
  • 13:00

Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 31 Temmuz Pazartesi günü greve çıkan İzmir Metro AŞ işçileri grevin ikinci gününde eylemlerine devam ediyor.

SODEM-SEN ile Demiryol-İş Sendikası arasında süren görüşmelerden anlaşma çıkmaması üzerine grev sürüyor.

Ege İşçi Birliği sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Biz emeğimizin peşindeyiz!”

İzmir’de greve çıkan Demiryol-İş üyesi işçi sosyal medyada grevi hedef alan paylaşımlara tepki göstererek “Biz emeğimizin peşindeyiz” dedi.

Ege İşçileri Birliği (EİB) 31 Temmuz’da greve çıkan Demiryol-İş üyesi ile konuştu. EİB greve ilişkin şu çağrıyı yaptı:

“Bu sabah greve çıkan metro ve tramvay işçileriyle dayanışmayı büyütelim!

İzmir’li emekçiler olarak İBB yönetiminin çarpıtmalarına, yalan söylemlerine değil işçi arkadaşlarımıza kulak verelim. İnsanca bir yaşam için metro ve tramvay işçilerinin grevine destek olalım.”

Greve çıkan işçi sosyal medyada grevin hedef alınmasına ilişkin şunları ifade etti:

“Biz greve öyle pat diye çıkmadık. 1 Şubat’tan beri sözleşme dönemindeyiz. En son 1-1,5 ay önce uyuşmazlığımız oldu. Anayasal hakkımız olan grev hakkı doğdu. Grevi yapmazsak sendikamızın yetkisi ve sözleşmesi düşüyor. Sosyal medyada yazılanları okuyor ve üzülüyoruz. İnsanlar neye dayanarak 30-40 bin TL aldığımızı söylüyor, bilmiyorum. İstiyorlarsa buraya gelip maaş bordrolarımıza bakabilirler. En son aldığım maaş bayram mesaisi dahil 14 bin TL civarı. Bayramda çalışmasam 9,5-10 bin TL alacaktım heralde. Şu an çalışan tüm personelin ücreti yeni açıklanan asgari ücret oldu. Ücretler asgari ücretin altında kaldığı için kanunen asgari ücrete çıkarıldı. Biz 39 bin TL istemedik, 39 alsak burada greve çıkmazdık. Bizi birtakım siyasi şeylere çekmesinler. Biz emeğimizin peşindeyiz. İzmir halkını da mağdur etmiyoruz. 1 ay öncesinden açıklamıştık.”