İzmir’de işten çıkarılan işçilerden eylem

İzmir Belediye'sine bağlı modüler tuvaletlerde çalışan taşeron işçileri taleplerinin karşılanması için nöbet çağrısı yaptı. Nöbet çağrısı üzerine patron işçilerle görüşme talep etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Nisan 2022
  • 19:30

İzmir Belediye'sine bağlı modüler tuvaletlerde çalışan taşeron işçileri DİSK Genel-İş üyesi oldukları için işten çıkarıldı. İşçiler taleplerinin karşılanması için nöbet çağrısı yaptı. Nöbet çağrısı üzerine patron işçilerle görüşme talep etti.

İşçiler, çalıştıkları yerlerde baskı ve mobinge karşı DİSK Genel-İş Sendikası'na farklı tarihlerde üye oldular. 23 işçi, 19 Mart'ta sendikaya üye olduğu gerekçesiyle işten çıkartıldı. Daha sonra sendikanın işverenle görüşmesi sonucu 19 işçi geri alınırken, sendikal örgütlenmeyi yapan 4 işçi ise işe geri alınmadı. İşe geri alınmayan 4 işçi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ilçesinde bulunan ek binası önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan işçilerden Kerim Bişkin, bir buçuk yıldır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı mavi modüller tuvaletlerde taşeron olarak çalıştıklarını söyleyerek, “Orada yaşanılan hak gasplarına karşı sendikada örgütlendik. Bu sendika örgütlenmemizle birçok baskıya maruz kaldık. İstifa etmeye zorlandık. En sonunda 4 işçi olarak sendikalı olmamızdan kaynaklı işten çıkarıldık” dedi. 

“Talepler kabul edilmezse, eylemler sürecek”

İşten çıkarılmalarına karşı sendika ve işverenle görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Bişkin, ancak bir sonuca varamadıklarını aktardı. Bişkin, bugün yapacakları eylem nedeniyle patronun kendilerini arayıp tekrardan bir görüşme talep ettiğini söyleyerek, açıklamadan sonra yeniden bir görüşme yapacaklarını ifade etti. Bişkin, taleplerinin kabul edilmemesi halinde ise eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Bişkin, işçilerin taleplerini şu şekilde sıraladı:

“İşsiz kaldığımız günler maaşımız kesilmesin, sendikal baskılar sonlandırılsın. Yıllık iznimiz, babalık iznimiz gasp edilmesin.”