İZELMAN çalışanlarından eylem

İZELMAN’da çalışan mühendis, mimar, şehir planlayıcıları, özlük haklarındaki sorunlarına ilişkin haftanın üç günü yapacakları bir dakikalık alkış eylemini başlattı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 28 Mart 2022
  • 22:50

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZELMAN A.Ş.'de çalışanlar alkış eylemi başlattı.

TMMOB ve Genel-İş İzmir 3 No'lu Şube üyesi mühendis, mimar, şehir planlayıcıları, özlük haklarındaki sorunlarına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark Hol-2 önünde toplanarak, her pazartesi, çarşamba ve cuma günü yapacakları bir dakikalık alkış eylemini duyurdu.

“Eşit işe eşit ücret”

Basın açıklamasını okuyan TMMOB Makine Mühendisleri Odası üyesi Aslıhan Yılmaz şunları ifade etti:

“Belediyemizi diğer birçok belediyeden farklı ve üstün kılan eşit işe eşit ücret ilkesinin bizim için uygulanmayışıdır. Biz, aynı sıralarda eğitim aldığımız, yıllar içinde benzeri mesleki tecrübeler edinip, şu anda aynı sorumluluk ve riskleri paylaştığımız ve aynı odalarda yan yana çalıştığımız meslektaşlarımızın aldığı ücretten çok daha az ücretlerle çalıştırılmak kaydıyla, çok daha düşük hayat standartlarında yaşamak zorunda bırakılmaktayız. Farklı birimlerde uygulanan mesai saatleri sebebiyle meslektaşlarımızdan erken gelip, geç çıkmaktayız. Ayrıca, yemekhane hakkı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm çalışanlarına verilmesi gereken temel haktır. Bizler, yemekhane hakkının da eşit bir şekilde, her çalışana verilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bütün bunlar, meslektaşlarımızla aramızda bir sınıf farkı oluşturmakta, kurum içinde itibarsızlaşmamıza neden olmakta, mesleki onurumuzu zedelemektedir.”

Yılmaz şu şekilde devam etti:

“Herkesin mesleki tecrübe ve emeğinin çok değerli olduğuna, emeğinin adilane şekilde karşılığının alınması gerektiğine inanıyoruz; bu bağlamda taşıdığımız mesleki unvanları almak ve sahip olduğumuz tecrübeleri edinmek için gerek bizler gerek de ailelerimizin yıllarca verdiği emek ve fedakârlıkların maddi ve manevi anlamda hak ettiği şekilde karşılığı bulmasını talep etmekteyiz."