İşçilerin canları ve sağlıkları değerlidir!

Patronların kar hırsı ve alınmayan tedbirler nedeniyle yaşanan iş cinayetlerinin ardı, arkası kesilmiyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 12 Temmuz 2022
  • 10:50

Alınmayan önlemler nedeniyle iş cinayetlerinde işçiler canlarından olurken, “kaza”larda ise sağlıklarını kaybediyorlar. 

Karaman'da, zemine beton dökülürken mikserden kopan yaklaşık 200 kiloluk boru, Rıfat Kılıç'ın başına düştü. Aldığı darbe ile ağır yaralanan Kılıç Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Adana Çukurova’da hazır beton santralinde işçi olarak çalışan Ali Demir, çalıştığı matkaptaki kaçak nedeniyle elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

Kastamonu Seydiler Organize Sanayi Bölgesi’ndeki özel bir mermer işletmesinde çalışan Tufan Öztürk ve Adem Örnek isimli işçilerin üzerine mermer bloğu düştü. Hastaneye kaldırılan işçilerden Öztürk yaşamını yitirirken, Örnek’in tedavisi devam ediyor.

Kastamonu’nun İnebolu Akgüney köyünde ise Kemal Taşdelen'in kullandığı tarım aracı devrildi. Araçta bulunan sürücünün eşi Fatma, çocukları Gülsüm ve Kemal Taşdelen ile torunları Hamza ve Beyza Taşdelen yaralandı.

Şırnak Kiron köyünde özel bir maden ocağında saha kazı işlerini yapan Ekskavatör operatörü Hakim Ercan, çalışmalar sırasında meydana geldiği belirtilen “kaza”da yaşamını yitirdi.

Hakkari Yüksekova’da, Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) görevlisi İlhan Diri, Yürekli Köyü’nde arızaya müdahale etmek için çıktığı direkten dengesini kaybederek düştü. Ağır yaralanan Diri, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Isparta Yalvaç’ta kent merkezine hasta taşıyan ambulans şoförü İsa Özcan yolda kalp krizi geçirdi. Özcan kriz geçirdiğini anlayıp yardım istedi. Ardından hastaneye kaldırıldı. İsa Özcan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Urfa Karaköprü’de Mustafa Şahin isimli işçi arıza tamiri için çıktığı direkte elektrik akımına kapıldı. Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Şahin burada yaşamını yitirdi.

Zonguldak Ereğli Esenköy’de “patpat” olarak bilinen tarım aracı sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada yaralanan, 5’i çocuk 7 kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Hayriye Ayçiçek yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.