İşçi ve emekçilerin direnişleri sürüyor

İşçi ve emekçilerin dört bir yanda hakları için başlattığı grev, eylem ve nöbetler devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 08 Temmuz 2024
  • 17:30

İşçi ve emekçilerin dört bir yanda hakları için başlattığı grev, eylem ve nöbetler devam ediyor.

Özel Sektör Öğretmenler Sendikası’nın taban maaş hakkının ÖMK’ya dahil edilmesi ve özlük hakları için Meclis Parkı’nda başlattığı nöbet 44 gündür devam ediyor. Verilen mücadele sonucu öğretmenler Salı günü (9 Temmuz) tüm siyasi parti temsilcileriyle Meclis’te taban maaş gündemiyle bir araya geleceklerini duyurdu.

Gebze’de bulunan Mersen’de Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin gasp edilen toplu sözleşme hakları için başlattıkları grev 80’inci gününde devam ediyor. İşçiler Mersen patronunun Türkiye’deki 70’inci yılını kutladığı yemeği protesto etti. Kutlamanın yapıldığı restorandın önünde gerçekleştirilen eylemde şu ifadelere yer verildi:

“70 yıldır ülkemizde olan ve sermayesini büyüten MERSEN işletmesini bir an önce sendikamızı tanımaya ve toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için masaya oturmaya davet ediyoruz.”

İzmir Kemalpaşa’da bulunan Purmo Group’da Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin TİS talepleri için başlattığı grev 61 gündür devam ediyor.

Manisa Akhisar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ABP fabrikasında Birleşik Metal-İş’in yetkiyi alması üzerine patron örgütlülüğü kırmak için 32 işçiyi işten attı. İşçilerin fabrika önündeki direnişi 25 Haziran’dan bugüne (8 Temmuz) devam ediyor.

İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan KLS Klima'da Birleşik Metal-İş'e üye olan 4 işçi işten atıldı. İşçilerin sendikal hakları için başlattıkları direniş 25 Haziran’dan beri devam ediyor. 

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bulunan Arteche (Esitaş Elektrik) fabrikasında insanca çalışma koşullarının sağlanması için Birleşik Metal-İş’e üye olan işçilerin direnişi sürüyor. Kod 49 ile işten atılan 145 işçinin direnişine DEM Parti dayanışma ziyaretinde bulundu.

İzmir Kemalpaşa’da bulunan Öz Gıda-İş üyesi Lezita işçilerinin grevi baskı ve saldırılara rağmen 124 gündür devam ediyor. Lezita işçileri, işten atılan CMS işçilerinin ESBAŞ girişindeki eylemine katılarak destek verdi. 

İzmir’de Tek Gıda-İş üyesi Kristal Yağ işçilerinin TİS talepleri için başlattığı grev 28 gündür devam ediyor. 

Kadıköy Rıhtım’da belediye şirket işçilerinin kadro talebiyle her Salı gerçekleştirdiği oturma eylemleri sürüyor. İşçiler “Kadrolu ve güvenceli çalışma” talep ediyor.

Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının “vergide adalet” talebiyle başlattıkları “çarşamba günü eylemleri” devam ediyor.

CHP’li Çiğli Belediyesi’nde işten atılan 147 işçi işe iade talebiyle belediye binası önündeki direnişini sürdürüyor.

AKP’li Menemen Belediyesi’nde işten atılan işçilerin işe iade talebiyle başlattığı direniş 29 Mayıs’tan bugüne (9Temmuz) devam ediyor.