“İşçi düşmanı Al Jeri hak gaspına son ver!”

Emeğin Gücü Derneği, Suudi Arabistan'da çalışan depremzede işçi Ahmet Hizmetçi'nin gasp edilen tazminat hakkının ödenmesi talebiyle Suudi Arabistan Konsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 05 Haziran 2023
  • 18:30

Emeğin Gücü Derneği, Suudi Arabistan'da Al Jeri Şirketi'nde çalışan depremzede işçi Ahmet Hizmetçi'nin gasp edilen 13 yıllık tazminat hakkının ödenmesi talebiyle Levent'te bulunan konsolosluk önünde basın açıklaması yaptı.

Dernek adına yapılan açıklamada 30 yılı aşkın bir süre Arabistan’da çalışan Ahmet Hizmetçi’nin 13 yıllık tazminatının Al Jeri tarafından gasp edildiği aktarıldı. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad ve sanayi kenti olan Dammam'da merkezleri bulunan Al Jeri taşımacılık şirketinin bu yaptığı kesinlikle kabul edilemezdir. Geçtiğimiz yaz ayından bu yana şirket yetkilileri, muhasebe birimleri ile iletişim kurmaya çalışan arkadaşımıza doğru düzgün cevaplar vermemiş, arkadaşımız bu süre zarfında oyalanarak hakkı gasp edilmiştir.”

Açıklamanın devamında şirketin işçi düşmanı tutumu teşhir edilerek şöyle devam edildi:

“Dernek olarak yurt içinde ve yurt dışında Türkiyeli işçilerin haklarını her koşulda savunmakta ve hak gasplarına karşı tüm gücümüzle mücadele etmekteyiz. Burada faaliyet göstermediği için bu meselenin hasır altı edilip kapanacağını düşünen Al Jeri şirketini de buradan uyarıyoruz. Çok sevinmeyiniz! Dünyanın neresinde olursa olsun Türkiyeli göçmen işçi arkadaşlarımızın haklarını her koşulda emek düşmanlarına karşı savunacağız. Arkadaşımızın yıllarca emek edip, her türlü zorlu koşulda göçmen işçi olarak çalıştığı ve alın teri ile hak ettiği paranın gasp edilmesine izin vermeyeceğimizi belirtiriz. Yapılan bu hukuksuzluğun en kısa süre içerisinde çözülmesini, şirketin arkadaşımızın hak edişini hesabına yatırmasını talep ediyoruz. Çözülmediği takdirde her gün kapınıza gelecek, emeğin gücünün sermayeden güçlü olduğunu daha önceki emek düşmanlarına gösterdiğimiz gibi sizlere de göstereceğiz. Arkadaşımızın tek başına olmadığını ve milyonlarca işçi gibi haksızlığa asla boyun eğmeyeceğini yineliyoruz. İşçilerin hep kaybettiği sermaye hukukunu işçilerin fiili mücadelesi yenecek, emek düşmanlarının bu aymazlığını bertaraf edeceğiz!

Buradan tekrardan Al Jeri şirketine ve Suudi Arabistan Türkiye temsilciliklerine bu hak gaspını hızla çözmelerini salık veriyoruz. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu bir yurttaşı olan arkadaşımızın bu sorunuyla ilgilenmeleri için Türkiyeli yetkilileri göreve çağırdığımızı hatırlatmak istiyoruz.”