“İki elin kanda da olsa geleceksin”

Namet’te işyeri hemşiresi covid-19'lu işçiye “siz hepiniz vatan hainisiniz hiçbirinizin bir şeyi yok” dedi. Patron ise “İki elin kanda da olsa geleceksin, ayrıca bir sorun olursa bütün sorumluluk bende” diyerek hasta işçiyi zorla çalıştırmak istedi

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 12 Haziran 2020
  • 20:25

Dizginsiz bir sömürü düzenin hüküm sürdüğü ve AKP iktidarı ile yakın ilişkileri olan Namet fabrikasında, işçiler arasında alınmayan önlemlerden dolayı salgın yayılmaya devam ediyor.

Namet patronu ise üretimin devam etmesi için işçileri salgının pençesine atıyor. Fabrikada yayılan salgından, işçilerin aileleri de etkileniyor. Salgına yakalanan bir Namet işçisinin çocuğunun gazetemize gönderdiği mektup ise Namet yönetiminin işçilere yaklaşımını özetler nitelikte.

İşte Namet'te çalışan bir işçi çocuğunun gazetemize gönderdiği mektup:

“Babam haziran ayının 8’inde saat 11.00 sularında, işyerinden Covid-19 şüphesiyle hastaneye test yaptırmaya 15 arkadaşı ile birlikte şirketin servisi ve işyeri doktorunun talebi ile gönderildi. 3 farklı test yapıldı. (MR, solunum yolu ve kan testi) MR testinde babamın sonuçları negatif çıktı. Fakat yanında, aynı bantta çalışan arkadaşlarının birkaçının sonucu pozitif çıkınca hastanedeki doktor hepsine 14 gün rapor verdi.

Bunun üzerine babam direkt saat 17.00 gibi eve geldi. Eve geldikten sonra önce kurum hemşiresi babamı arayarak “siz hepiniz vatan hainisiniz hiçbirinizin bir şeyi yok” diyerek tehdit etti. Sonra patronu Faruk Kayar, babamı arayarak hemen işe dönmesini söyledi. Babam da hastanedeki doktorun ona rapor verdiğini belirtti. Faruk Kayar ise “İki elin kanda da olsa geleceksin ayrıca bir sorun olursa bütün sorumluluk bende” diyerek babamı işe çağırdı.

Babam kendi aracı olmadığı için dayımın özel aracı ile yine işe mesaiye gitti ve akşam saat 22.00'a kadar işyerinde çalıştı. Ertesi gün sabah yine işe çağırılan babam işe gittikten sonra sistemde “temaslı” olarak gözükmesinden dolayı eve gönderildi. Babam otobüsle eve gelirken tekrar patronu Faruk Kayar, babamı arayarak işe çağırdı. Babam da kendisine ulaşılmasın diye telefonunu kapattı. Akşam çıkan sonuçlarda babamın ve o servis aracındaki herkesin testi pozitif çıktı. Ayrıca mahallemizde Namet'te çalışan başka işçilerin de testi pozitif çıktı. Bir arkadaşımız dün akşam yüksek ateş şikayetiyle hastaneye ambulansla kaldırıldı. Babam şu an KYK’da karantina altında kalmakta ve biz evdekiler de belirti göstermeye başladık. Ve babamın patronu hala babamı arayıp geçmiş olsun bile demedi. Babam ise orada 20 yılı aşkın bir çalışan.”

Kızıl Bayrak / Gebze