İBD’den 15-16 Haziran etkinlikleri

Sarıgazi ve Gebze İşçilerin Birliği Derneği, 15-16 Haziran Direnişi’nin 53. yılında iki ayrı piknik gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 12 Haziran 2023
  • 14:30
Sarıgazi İBD pikniği

Sarıgazi İBD pikniği

Sarıgazi İBD pikniği

Sarıgazi İBD pikniği

Sarıgazi ve Gebze İşçilerin Birliği Derneği, 15-16 Haziran Direnişi’nin 53. yılında iki ayrı piknik gerçekleştirdi.

Sarıgazi’de 15-16 Haziran Direnişi etkinliği

Sarıgazi İşçilerin Birliği Derneği’nin pikniği farklı işkollarından işçi ve kadınların katıldığı etkinlik açılış konuşmasıyla başladı. 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin sermaye sınıfına karşı örgütlülüğüne sahip çıktığı, DİSK'in kapatılmasına karşı büyük bir mücadele örneği olduğu vurgulandı. 15-16 Haziran Direnişi’nin halen aşılamayan bir mücadele olduğu ve işçi sınıfına yol göstermeye devam ettiği ifade edildi ve yüz bini aşkın işçinin iki şehri mücadele alanına dönüştürdüğü anlatıldı. Bugün yaşanan ekonomik krize, siyasal gericiliğe karşı 53 yıl önce olduğu gibi fiili-meşru mücadelenin verilmesi gerektiğinin altı çizildi. Ardından yakın zamanda Dudullu'da ATMTURK önünde direniş deneyimi anlatıldı. 

Etkinlik müzik dinletisi ile devam etti. Birlikte söyleyen türkü ve marşların ardından etkinlik halaylarla devam etti. Etkinlik programı sportif oyunlarla bitirildi. 

Gebze İBD’den piknik

Gebze İşçilerin Birliği Derneği, 11 Haziran Pazar günü piknik gerçekleştirdi. İşçi ve emekçi ailelerle bir araya gelinen piknikte ortak sofra kuruldu. Piknikte ilk olarak Makine ve Kimya Endüstrisi'yle birlikte, Ümraniye’de bir itfaiye çalışanın da iş cinayetine kurban gittiği belirtilerek, işçiler anıldı. Çeşitli oyunların oynanmasıyla birlikte sokak röportajlarının canlandırıldığı kısa bir tiyatro sergilendi.

Ardından 15-16 Haziran büyük işçi direnişine dair kısa bir konuşma gerçekleştirildi. Emekçiler gündeme dair fikirlerini paylaştı. Sonrasında çeşitli fabrikalardan işçiler çalışma hayatlarında karşılaştıkları sorunlara ve gelişmelere dair söz aldılar. Piknik ortak sofra kurulduktan ve çevre temizliği yapıldıktan sonra sonlandırıldı.

Pikniğe  Farplas ve Mata direnişinden işçilerin yanında çeşitli sektörlerden fabrika işçileri katılım sağladı. Ayrıca Gebze İşçilerin Birliği Derneği üyelerinin dayanışma içerisinde olduğu depremzede aileler ve yerelde çalışma yürüten Emeklilikte Adalet Derneği’nden üyeler de pikniğe katılım sağladı.

Kızıl Bayrak / Sarıgazi, Gebze