İBB direnişinden çekilen Oruç’tan paylaşım

İBB Direnişi’nden çekilen Ramazan Oruç, sosyal medya hesabında paylaştığı açıklama ile yaşanan süreci anlattı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 30 Eylül 2022
  • 15:35

İBB Direnişi’nden çekilen Ramazan Oruç, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı ve süreci anlattı.

Oruç İBB Direnişini, gelinen aşamayı ve direnişten çekilme sürecini anlattığı paylaşımda

 “İBB heyeti, İPA başkanı Emrah Şahan'ın ismimin üzerini çizdiğini ve müzakerelerin beni kapsamına almayacağını ifade etti” dedi.

İPA’da yaşanan süreci anlattığı açık mektubu paylaşan Oruç şunları dedi:

“İPA’daki insanlık dışı emek rejimini tesis eden kişinin Emrah Şahan olduğuna dikkat ediniz.

Bu mektup ve odaya üye başka kişilerce de iletilen şikayetler üzerine, Şahan ve ekibinde bulunan diğer iki şehir plancısı hakkında TMMOB'e bağlı ŞPO disiplin soruşturması başlatmıştı.”

ŞPO tarafından gerekli soruşturma sürecinin ilerletilmediğini aktaran Oruç, ŞPO’nun Şahan’ı akladığını iddia etti ve buna itirazını paylaştı. İtirazın oda tarafından ikna edici bulunduğunu ifade eden Oruç “adı geçen 3 şehir plancısını Onur Kurulu’na sevk etme kararı aldı” dedi.

Oruç İPA’dan ödenmeyen ek mesailere itiraz ettiği için işten çıkarıldığını paylaştı.

İBB önündeki direnişin ortak olduğunu ancak “Güvenlik soruşturmaları nedeniyle işinden edilen arkadaşlarımızın sayısal çoğunluğu” üzerinde söylemin bunun üzerine inşa edildiğini ifade etti.

“Ancak her açıklamamızda bunun bir emek rejimi sorunu olduğunu ve güvence talebimizi ısrarla vurguladık” diyen Oruç şunları paylaştı:

“Sonuçta sonuncusu geçtiğimiz salı günü yapılan beşinci görüşmede, her müzakere başlığında uzlaşma sağlandı ancak İBB heyeti, benim durumumun, masanın konusu olmadığı gibi bir argümanı dayattı. Gerekçe olarak da Emrah Şahan'ın kendilerine, benim hakkımda verdiği telkini sundular.

Direnişte birlikte mücadele verdiğimiz bütün arkadaşlarım bu dayatmaya karşı yüksek sesle itiraz ettiler. Ancak heyet, kendilerine gelen talimatın bağlayıcı olduğunu ve bu koşulu kabul etmememiz halinde masanın devrileceğini söylediler. İtirazları dinlemek bile istemediler.

Kolaylaştırıcı olarak toplantılara refakat eden DİSK ve KESK yöneticileri de bu absürd dayatmaya şaşırdılar ve itiraz ettiler ancak İBB heyeti geri adım atmadı. Bunun üzerine direnişçiler olarak toplantıyı sonlandırma ve eylemlere devam etme kararı aldık.

Böylece aylardır verilen mücadelede olanca emeği olan herkes için kazanım, benim masadan çekilme koşuluma bağlanmış oldu. Üçüncü ayına girdiğimiz bu mücadeledeki herkes aylardır işsiz ve bu süreçte korkunç biçimde borçlandı. Bu tabloda karar alırken hiç zorlanmadım :)

Sonuçta, bugün itibariyle 64 gündür sürdürdüğümüz mücadelenin, kibirli bir bürokratın -kişisel- intikam duygusu yüzünden kazanımsız sonlanmasına gönlüm razı olmadığı için direnişten çekilme kararı aldım. Arkadaşlarımı razı etmem çok zor oldu ama kararım kesin.

Direnişteki arkadaşlarıma benimle kurdukları sıkı yoldaşlık için müteşekkirim. Birlikte verdiğimiz mücadeleyi hayatımın sonuna kadar bir şeref payesi olarak taşıyacağım. İBB direnişi kazanmıştır!”