Hasan Oğuz anıldı

Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren devrimci işçi Hasan Oğuz mezarı başında anıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 13 Nisan 2022
  • 12:30

Koronavirüse bağlı kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren devrimci işçi Hasan Oğuz mezarı başında anıldı.

Ölümünün 2. yıl dönümünde mezarı başında yapılan anmada Birleşik İşçi Kurultayı adına konuşan Erhan Güler, Oğuz için şunları ifade etti:

“Hasan gibi bir yoldaşla aynı çatı altında mücadele yürütmek, onu tanımak bu konuda kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Onun her olumsuzluğa karşı gülümsemesi bize enerji katardı. Bu enerjiyi nereden buluyorsun, nasıl gülümsüyorsun diyordum. Yanımızdan gülümsemesi eksik olmayacak. Onun mücadelesi hepimize örnektir. Hasan’dan bana kattığı bir şey vardı, Türkiye’de bu topraklarda inşaat işçilerinin mücadelesini tanımamı, zorluklarını tanımamı sağladı. İnşaat işçilerinin bu ülkede İsmet Demir gibi bir tarihin olduğunu anlatmıştı. Hasan için söylenecek çok şey var. Mücadelesi devam edecek. Hasan gibi yoldaşlarımızı yaşatmaya devam edeceğiz.”

İnşaat-İş Örgütlenme Uzmanı Deniz Gider de söz alarak Oğuz’un inşaat işçilerinin mücadelesinde yaşadığını belirterek şunları söyledi:

“Şantiyelerde örgütlenme yapmak zordur. Çok zordur. Hasan o zorluğu bile bile şantiyelerde en son Galataport’ta o zorluğu bile bile işçi arkadaşlarla birlikte inşaat işçileri için gerekli örgütlenmeler yaptı. Birçok şantiyede yaptığı gibi Covid-19’un yeni çıktığı zamanda Hasan’ın tüm olumsuzluklara, imkansızlıklara rağmen o şantiyede çalışması aslında sistemin bizi nasıl avucuna aldığının göstergesiydi. Kalp rahatsızlığı da vardı Hasan’ın ve aramızdan ayrıldı. Bugün Tekin abilerden, Mavişlerden, Duranlardan Hasanlardan aldığımız güçle, onların mücadelesiyle, onların ayak izlerini takip ederek mücadele ediyoruz. Mücadele etmeye de devam edeceğiz. Hasanlar, Mavişler, Tekinler bize inşaat işçilerinin köle olmadığını, olmayacaklarını ne pahasına olursa olsun gösterdiler. Anıları mücadelemizde yaşayacak.”

Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir şöyle konuştu:

“Emeğin özgürlüğü için yaşamın her alanında, toplumda mücadele etmişti, direnmişti. Birçok inşaat da direniş sergiledi. Birçok arkadaşımızı örgütlemeye yönelik çalışması faaliyetleri olmuştu. Galataport şantiyesinde arkadaşımız Covid’den kaynaklı kalp krizi nedeniyle vefat etti. Bu şirketlerin barbarca, hızlı çalıştırmalarından yönelik birçok arkadaşımız bu şekilde hayatını kaybetti ya da kaza doğrultusunda sakat kaldı. Hasan şu anda inşaatlarda birçok yerde bütün inşaat işçilerinin ruhunda yaşıyor, mücadelesinde, direnişinde yaşıyor, her yerde örgütleniyor. Buraya gelen arkadaşlara teşekkür ediyoruz, mücadelesi mücadelemizdir. Her yerde Hasan Oğuz’un direnişini, mücadelesini büyüteceğiz.”

Mezar başında yapılan konuşmalar sonrasında anma sonlandırıldı.