Greif direnişi ekşi sözlük'te...

Greif direnişi ile ilgili ekşi sözlük'te bir başlık açıldı. Başlık altında yazan birçok ekşi sözlük yazarı Greif direnişine destek sunup mutluluklarını anlatırken, ayrıca direnişe kayıtsız kalan DİSK yöneticilerinin tutumunu eleştirdiler.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 17 Şubat 2014
  • 12:54

İşte ekşisözlük'ten bazı mesajlar:

 

“Ülkenin onurlu işçileri”

“efendim tis anlaşma sağlanamaması üzere fabrikayı işgal eden bu ülkenin onurlu, haysiyetli, üç kuruşa beş takla atmaya zorlanılan işçileridir.

firma kardeşten oluşuyor. bu kardeşlerden biri vanderwsyt and greif i kuruyor daha sonra da diğer üçü birleşerek ahşap fıçı, varil ve küçük varil üreten bir firmaya dönüyor ve ilk kuruluş adı greif brothers company olarak değişiyor. firma hammadde ihtiyacını karşılamak üzere ormanlar satın almaya başlıyor. ki halen kuzeydoğu amerika ve kanada’da orman işletmeciliği yapıyormuş!dünyanın en büyük endüstriyel ambalaj, fiber varil üreticisidir diyerek dönelim konuya:

greif çuval da, tekstil işçileri sendikası ile işveren arasındaki toplu iş sözleşmesi için yapılan görüşmeler bir ay öncesinde sessizliğini korumaya başladı bile. işte sol'da haberin kaynağı!
sendikanın aklı, fikri, amacı gizli değil apaçık ortada değil midir!? sendikalar ne için var sorusunu bir kez daha hatırlatmak gerekiyor ki işçilerden sabır dileme palavraları tekel direnişi ndeki tekgıda-iş sendikası nın pes ederek işçileri 4/c ye boyun eğdirmesine neden olmasını akıllara getiriyor!*

direnişin 4. günü!

taşeron işçilerin kadroya alınması,
yılda dört ikramiye,
yüzde 30 zammın kendileri için kırmızı çizgi de olduğunu söylüyorlar.

tüm bunlar yaşama hakkı değil midir ki bu soruyu sorar iken aklıma internete sansür yasasının kabul edilmesi geliyor 'ne hakkından bahsediyorum ben' demeye itiliyorum!

 

bizde bi torba yasası vardı, içinde taşeron ve 4/c iyileştirmeleri olacaktı, hayrola?
lafta kalan bazı şeyler var efendiler, bunlar;
1) kamudaki taşeronların 1 yıllık sözleşmeleri 3 yıla çıkması
2) kadro açmaları

gibi maddelerin "yetkililer tarafından kadro konusunun da ciddi bir şekilde ele alındığı belirtiliyor." diyerek gerçek anlamda muvazaasız bırakmalarıdır.

ögb'liler fabrika dışına atılıyor.. patronlar tarafından işçiler aranıp yarın işe gelmemelerini gelirse de fabrikaya alınmayacaklarının söylendiği bilgisi verildiği halde işçiler fabrika bahçesinde beklemeye devam ediyor. bu daha başlangıç mücadeleye devam!

13.02.2014 00:48

sosyalist sacli kadin

 

“Kayıtsız şartsız desteklenmeli”

sararmaya yüz tutmuş disk tarafından yüzüstü bırakılan, direnişleri görmezden gelinen işçilerdir.
işçi sınıfının ayağa kalkması ve sermayeyi temellerinden sarsması için en önemli fırsatlardan biri olan grevler ne yazık ki türkiye'de sendikal satışlarla kırılmakta, sendika aristokrasisi tarafından içeriden dinamitlenmektedir.
greif işçileri'nin direnişi meşrudur, haklıdır. direnişlerinin akıbetinin tekel işçilerinin sonuna benzememesi için kayıtsız şartsız desteklenmelidirler. devrimci işçi sendikaları konfederasyonu direnişe sahip çıkmalıdır. aksi halde mazisi ile övünmekten başka hiçbir işe yaramayan içi boş bir işçi örgütü olarak anılacaktır.

16.02.2014 23:31

levanyak

 

“Onlar kazandığında ben de kazanacağım”

dünya gözüyle, işgal edilen bir iş yeri gördüm sayelerinde. bahtiyarım. bugün 7. günleriydi. hep birlikteler, moralleri yüksek, hep birlikteyiz. mahallemden destek var. okulumdan destek var.
dolayısıyla onlar kazandığında ben de kazanmış sayılacağım.

16.02.2014 23:35

tek millet tek dil tek yuzuk”

Ayrıntılar ve ekşi sözlük'e yazmak için:

https://eksisozluk.com/greif-iscileri--4236696?focusto=40487298

 

İLİŞKİLİ HABERLER