Genel-İş Ankara 1 No’lu Şube Genel Kurulu gerçekleştirildi

Ankara’da Çankaya Belediyesi işçilerinin üyesi olduğu DİSK/Genel-İş Sendikası Ankara 1 No’lu Şube’nin 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Ocak 2015
  • 19:17

25 Ocak Pazar günü Vedat Dalokay Düğün Salonu’nda yapılan genel kurul, 1 No'lu Şube Başkanı Ozan Erdoğan’ın yaptığı konuşma ile başladı. Genel kurulu selamlayan konuşmanın ardından divan belirlendi. Divanda Genel-İş Sendikası Genel Merkez yöneticisi Cafer Konca ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko da yer aldı.

Kani Beko’nun konuşması ile konuk konuşmaları başladı. Beko konuşmasında, Ortadoğu’da IŞİD’in yaptığı katliamları dile getirerek Türkiye’deki işsizlik sorunundan bahsetti. Bu sorunlara karşı Genel-İş’in örgütlenme çalışmasını büyüttüğünü söyledi. İş cinayetlerinde birçok işçinin yaşamını yitirmesine rağmen işçi güvenliğinin alınmadığını belirten Beko, Soma ve Ermenek’te yaşanan katliamları yerinde gidip gördüklerini belirtti. Haziran sürecinde günlerce sokakları doldurduklarını belirten Beko, AKP’ye karşı etkili bir muhalefet gerçekleştirdiklerini belirtti ve 1 Mayıs’ta da alanları doldurduklarını söyledi. Devlet terörünün, sendikaları yargılamaya çalışarak devam ettiğini belirterek buna karşı direneceklerini belirterek konuşmasını sürdüren Beko, genel seçimlerde alacakları tutum üzerine de görüşlerini ifade etti. Beko, seçimlerin ülke ve bölge için önemli olduğunu belirterek yargının siyasallaşmasına, otoriter başkanlık sistemi tartışmalarına ve özgür medyaya yapılan saldırılara değindi.

Konuşmasında, işçi sınıfının ekonomik sorunlarına da değinen Beko tüm bu sorunları yaratan AKP’ye oy vermeyeceklerini, sendikal örgütlülükten yana olan partileri destekleyeceklerini belirtti. Tüm siyasal görüşlerin mecliste temsil edilebilmesi gerektiğini dile getirerek seçim barajını eleştiren Beko, “Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği” sloganı ile konuşmasını noktaladı.

Ardından Çankaya Belediye Eski Başkanı CHP’li Haydar Yılmaz konuşma yaptı. Yılmaz’ın konuşması ile beraber genel kurul adeta CHP genel kuruluna döndü. Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı, CHP üst düzey yöneticileri bir bir sahnede yerini aldı. Yani işçi sendikasında işçilerden önce patronlar konuştu. Hatta işçileri temsilen yalnızca iki delege kürsüye çıkarak adet yerini bulsun türünden konuşmalar yaptılar. Ardından seçimlere geçildi.

Delege seçimlerinin, bir ay önce kimin kazanacağını gösterecek şekilde çarşaf liste biçiminde oluşturulması nedeniyle oy kullanımı formalite niteliğinde kaldı.

Ayrıca genel kurulda Ankara’nın yerel işçi bülteni “GREV”in dağıtımı yapıldı. GREV işçiler tarafından ilgiyle karşılandı.

Kızıl Bayrak / Ankara