Ford Otosan’da işçi kıyımı, TOMİS’ten açıklama

MESS sözleşmesi sonrası Ford Otosan’da işçi kıyımı sürerken, TOMİS işten atma saldırısına karşı açıklama yaparak “Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 28 Şubat 2018
  • 18:40

MESS ile imzalanan sözleşmenin ardından işçi kıyımının devreye sokulduğu Ford Otosan’da işten atma saldırısı sürüyor. Yönetimin özel olarak hedef aldığı TOMİS de kıyıma karşı açıklama yaparak “Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ford Otosan Yeniköy fabrikasında çalışan birçok sözleşmeli işçinin işine son verilirken dün de Gölcük fabrikasında işçi kıyımı devam etti. Sabah işe giden sözleşmeli işçilerin işe girerken kartları basmadı. İşe giriş kartları basmayan işçiler bu şekilde işten atıldıklarını öğrendiler.

Bugün ise Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyesi bir işçi tazminatsız bir şekilde işten çıkarıldı. “Hakaret ettiği” iddia edilen TOMİS üyesi işçinin işten atılmasına Facebook'ta yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterildi.

Üyesinin işten atılması sonrası açıklama yapan TOMİS, işçinin haklı eleştirileri üzerinden “hakaret” iddiasıyla işten çıkarıldığının altını çizdi. Ford Otosan’ın TOMİS üyelerini hedef aldığına değinilen açıklamada, Ford Otosan’ın bu saldırısının, işçileri kendi güdümündeki Türk Metal'e üye olmaya zorlayan tavırlarının sadece bir devamı olduğu dile getirildi.

“Baskılara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” vurgusu yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz!

 

MESS ile imzalanan sözleşmenin ardından birçok sözleşmeli işçiyi kapı önüne koyan Ford Otosan kıyımlarını sürdürüyor.

MESS ile imzalanan sözleşmeden doğan hakları üyelerimize vermeyerek hukuksuzluğuna bir hukuksuzluk katan Ford Otosan, kıyımlarına da bir yenisini ekledi.

Ford Otosan'da geçtiğimiz sözleşme dönemi Türk Metal'den istifa ederek sendikamıza üye olan bir işçiyi işten çıkardı. Hafta başında savunması alınan arkadaşımız bugün itibari ile işten çıkarıldı.

Facebook'ta yaptığı, işyerine yönelik gayet haklı ve birçok Ford Otosan işçisinin de aynı görüşleri paylaştığı eleştirileri gerekçe gösteren yönetim, üyemizi “hakaret ettiği” gerekçesi ile işten çıkardı.

Hiçbir yasa ve hukuka sığmayan Ford Otosan'ın bu davranışına şaşırmıyoruz. Sendikamız kurulduğundan beri sendikamızın üyelerini hedef haline getirerek kendi güdümündeki Türk Metal'e üye olmaya zorlayan tavırlarının sadece bir devamı olarak görüyoruz.

Fakat unuttukları bir şey var. Biz, metal işçilerinin direnişiyle kurduğu Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası olarak bu baskılara boyun eğmedik eğmeyeceğiz. İşçi sınıfının, Ford Otosan işçilerinin çıkarlarını temel alan mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Gasp edilen haklarımızı da söke söke almaya devam edeceğiz!

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası - TOMİS