Farplas işçileri mücadeleye devam ediyor

"Kapı önündeki mücadelemizi zafere kadar sürdüreceğiz!"

Farplas yönetiminin sefalet zammı dayatmasına ve işçi kıyımına karşı fabrikayı işgal eden, polis saldırısına uğrayan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler mücadeleye devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 02 Şubat 2022
  • 10:42

Hakları için mücadelesini sürdüren Farplas işçileri bugün fabrika önünde buluşarak "Kapı önündeki mücadelemizi zafere kadar sürdüreceğiz" dedi.

Sabah saat 10.00'da Workinn Hotel önünde buluşan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, kortej oluşturularak "Atılan işçiler geri alınsın!" pankartı arkasında sloganlarla fabrika önüne doğru yürüyüşe geçti.

Farplas işçileri yürüyüşün ardından fabrika önündeki kitleyle buluştular. Fabrika önünde yapılan açıklamada ilk olarak Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 Bolu Şube Başkanı Necmettin Aydın kitleye seslendi ve şunları ifade etti:

"Bu fabrikada, yaklaşık olarak 15 günden beri işçi arkadaşlarımız önemli bir mücadele veriyor. Bu mücadeleyi yasadan ve anayasadan almış oldukları güç ile veriyorlar. İşçi arkadaşlarımız patronun zammına karşı tepki ortaya koydular, görüşmeler gerçekleştirdiler. Yapılan görüşmede patron iyileştirme yapılacağını ve kimsenin zarar görmeyeceğini söylemişti. Biz de Birleşik Metal İş Sendikası olarak arkadaşlarımızın yanında olduk. Ancak patron 150 kadar işçiyi işten çıkarttı. Kapı önündeki mücadelemizi zafer alana kadar sürdüreceğiz"

Ardından DİSK Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı ve TİP Milletvekili Ahmet Şık birer konuşma gerçekleştirerek mücadeleyi büyütme çağrısı yaptılar.

"Patronların kölesi olmayacağız!", "İşçilere değil, patronlara barikat!", "İşçiye uzanan eller kırılsın!", "Baskılar bizi yıldıramaz!", "Direne direne kazanacağız!", "Sendika hakkımız engellenemez!", "Atılan işçiler geri alınsın!" sloganlarının atıldığı eylem halaylarla devam etti.

Fabrika önündeki eylemi sürdüren işçiler, vardiya çıkışı servislere binecek arkadaşlarına seslenmek için sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Metal İşçileri Birliği'nin sabahki eylemden yaptığı yayını buradan da izleyebilirsiniz...

Kızıl Bayrak / Gebze