Esenyurt’ta DEV TEKSTİL ve MİB faaliyetleri

DEV TEKSTİL açtığı stand ile kıdem tazminatı için işçileri mücadeleye çağırırken MİB de bülten dağıtımlarıyla işçilere seslendi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Ağustos 2019
  • 21:51

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) ve Metal İşçileri Birliği (MİB), İstanbul Esenyurt’ta gerçekleştirdiği faaliyetlerle işçileri mücadeleye çağırmaya devam etti.

DEV TEKSTİL’den kıdem tazminatı hakkının gaspına karşı faaliyet

DEV TEKSTİL, açıklanan Yeni Ekonomi Programı ile krizin faturasının işçi ve emekçilere kesilerek işçilerin birçok haklarının gasp edilmesine karşı bugün (1 Ağustos) stand açarak işçilere seslendi.

Tabela Meydanı’nda açılan stand ile işçiler mücadeleye çağrılırken birçok işçi ile kıdem tazminatına dair hazırlanan anketler yapıldı. Tekstil işçilerine DEV TEKSTİL Bülteni ulaştırıldı. Standa ilgi yoğun olurken birçok sektörde çalışan işçiler ile sosyal hakların gasp edilmesi ve bu saldırılara karşı neler yapılması gerektiği üzerine sohbetler edildi. İşçilerin kıdem tazminatı haklarının gasp edilmesine öfkeli oldukları gözlemlendi. Bildiri dağıtımı esnasında işçi ve emekçilere kıdem tazminatının hak olduğu ve gasp ettirmemek için mücadele etmek gerektiği ajitasyonlarla ifade edildi.

Aynı zamanda işçiler, 25 Ağustos’ta “Kıdem tazminatı hakkımızı gasp ettirmeyelim! Haklarımız ve geleceğimiz için, işçi forumunda buluşuyoruz!” başlıklı gerçekleşecek etkinliğe çağrıldı.

Metal fabrikalarında bülten dağıtımı

Metal İşçileri Bülteni’nin son sayısı cuma namazı çıkışı Mercedes işçilerine ulaştırılırken, hafta içi iş çıkışı saatinde Pressan, Öztiryakiler fabrikalarının işçilerine de bülten dağıtımı yapıldı. Dağıtım esnasında yapılan ajitasyonlarda, metal işçilerinin yaklaşan TİS sürecine dair patronların vereceği sefalet zammına, üç yıllık sözleşme dayatmasına karşı mücadeleyi yükseltmesi çağrısı yapıldı.

Diğer yandan açıklanan Yeni Ekonomi Programı ile işçilerin son kalesi olan kıdem tazminatı hakkının fona devredilerek gasp edilmek istenmesine karşı da işçiler birlik olmaya, haklarını gasp ettirmemeye çağrıldı.

Kızıl Bayrak / Esenyurt